• Ciszta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 36 éves, kétszer szült (császárral), túlsúlyos nő vagyok. 2015-ben már egy petefészekciszta miatt járkáltam orvoshoz. Tumormarkert már akkor is csináltak ami negatív lett, majd sajnos a saját orvosom rendelésére nem tudtam elmenni, így másik orvoshoz mentem. Felírt nekem cataflam tablettát, hogy szedjem egy hónapig, és menjek vissza. Ezen a vizsgálaton már nem találta a cisztát. Néhány éve emésztési gondjaim vannak, amit el kezdtünk kivizsgálni. Ultrahangos is sor került, ahol egy 7 cm-es cisztát látott ugyanazon a petefészkemen a vizsgáló orvos. Elmentem nőgyógyászatra, levették a rákszűrést is és hüvelyi ultrahanggal megvizsgált a doktornő. A jobb oldali petefészken lát egy 41 mm-es hópihe rajzolatú cisztózus képletet, 21 mm-es növedékkel, közvetlenül mellette 59 mm-es hígabb bennékű ciszta látható. A doktornő mindenképp műteni fog, pénteken megyek ismét laborba tumormarkerre, és a nőgyógyászatra november elejére kaptam időpontot... Én viszont nagyon aggódom, mert ez a nem szabályos rajzolatú ciszta a doktornő szerint nagyon nem jó. Azt mondta lehet, hogy csak egy dermoid ciszta ijesztgetése minket, de mindenképp ki kell venni. Nyugtasson meg kérem, hogy nem lehet rákos elváltozás. Javasolna-e esetleg más vizsgálatot? Valamint nem túl késő novemberig várakozni a műtéttel? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Beáta

        Dr. Kiss György válasza a cysta témában

        Tisztelt Hölgyem ! Elnézést a megkésett válaszért, valószinü gépemmel van baj. Ön, valóban egy "kényszerhelyzetben" van és a mütét szükséges , mert a korrekt választ csak a mütét során eltávolitott anyag szövettani feldolgozása adhatja meg. Valószinü dermoid cystáról lehet szó, a petefészek rosszindulatu elváltozásainál szabad hasüri folyadék is ábrázolódik, de erről a lelet nem tesz emlitést. A novemberi időpontot igyekezzék megsürgetni kezelőorvosánál. Minden jót kivánok! Üdvözlettel: Dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. augusztus 30., 06:36; Megválaszolva: 2017. szeptember 11., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: