• Mi bajom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! El nem múló kellemetlen szag a problémám. Januárban voltam nőgyógyásznal ezzel a bajjal, a nőgyógyász szemölcsöket és kinoveseket talált a huvelyemben. Pevaryl G kupot használtam három napig majd 3 nap ecseteles, melle isoprinosine tablettát szedtem, 3 hétig, és vissza jártam az ecsetelesre. A kinoves elmúlt, de a kellemetlen szag a kezelés alatt és azóta is fent áll. Használtam idelyne, gynprotexint, cikatridina, feminilla hüvelykupokat, csökkentettek a szagot, de teljesen nem mult el. Próbáltam kamillas ülő fürdőt, teafa olajos tampon, frezyderm intim segítséggel mosakszom. 1-2 órán belül érezni az erős kellemetlen szagot. Már nagyon sok fele gyógyszert felhelyeztem de szinte egyiksem szüntette meg teljesen a szagot. Diszkomfort érzésem is van, érzem hogy valami nincs rendben. Huvelykenetet is vett tőlem az orvos nem talált se gombát se baktériumot. Akkor mi bajom van? Egyből fürdés után csak ritkán érezni a szagot, valamikor nagyon felerősödik néha enyhébb. Teljesen megkeseríti ez az életemet. Régebben is állandó probléma volt a kellemetlen szag, talán az egyetlen ami bevált nekem és nem éreztem egy hosszú nap után sem "büdös" szagot az a multigyn actigel volt, de sajnos ez már nem kapható Magyaroszágon. Ha mozgok, megizzadok, vagy meleg van, izgulok, nagyon felerősödik és büdös. Már nem tudom mit tehetnek annyi mindent kipróbáltam, de nem mulik el. A folyasom is egy kicsit több a normalnal. Kérem segítsen elmulasztani a problémám, teljesen gatlasossá váltam emiatt. Orvosnál multhet csütörtökön voltam, azt mondta a folyasom kicsit több a kelleténél, de komolyabb bajom nincs, hüvelygyulladas sem. Tantum Rosa irrigatort irt fel de sajnos nem tudtam kiváltani mert állítólag már nem kapható ez sem... így tehat idelyne huvelykupot használtam, enyhítette de nem mult el, és amint abba hagytam újra büdös volt. ideiglenesen csökkentik a szagot de amint abba hagytam teljesen vissza tér. Kérem segítsen! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kellemetlen szag témában

        Kedves Kérdező! Ilyenkor lenne jó látni a helyzetet, megmérni a hüvelyi Ph-t, ( savasság fokmérője) és az összkép, esetleg extra tenyésztés után nyilatkozni. De egy biztos: a normális, maximális önvédekező képességű hüvely belvilága, úgynevezett mikroőkoszisztémája fenntartója, a milliárd szükséges tejsav baktérium, mint gyenge ellenálló képességű baktérium, rég kipusztult a tartós, különböző, kórokozó ellenes macarák során. Így a szag ismét elszaporodó kórokozó baktérium.Teremtsen lehetőséget az optimalizáláshoz. Írasson el akár alapellátású orvosával patikus által készített, úgynevezett CNS kombinált 10 kúpot, nem vérző korszakban egyenként esténként helyezzen fel egyet minél magasabbra hüvelyébe. Ez után biztos nincs semmilyen kórokozó ott. De a lényeg most jön: bármely hüvelyi recept nélkül kapható protexinből 4-5 napon át helyezzen folytatólag rögtön egyet hüvelyébe, majd évekig hetente egyet.Van kapszulás, kúpos. géles. Mindegy. Így a védő tejsav baktériumok a normál, szagtalan egészséges hüvelyi állapotot tartják fenn maximális önvédekezéssel. Bármely okbók szedendő antibiotikus kúra idején emelje a protexint átmenetileg napontára.


        Kérdés: 2017. május 22., 20:42; Megválaszolva: 2017. május 28., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: