• Az agydaganattal járó végtagzsibbadásról...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!, 23 éves, szorongó tipusú személy vagyok. Eddig különösebb panaszom nem volt.. Sok helyen olvastam már arról, hogy az agydaganat helyétől függően kiválthat zsibbadást, bénulást, gyengeséget. Ugyanakkor kevés helyen derül ki, hogy milyen jellegű ez a zsibbadás. Mennyire erös, minden végtagot érinthet egyszerre, folyamatosan jelen van?... Lehetséges, hogy egy daganatnál csak ilyen tünetünk legyen, nincs fejfájás, hányás, szédülés és más szokatlan elváltozás? Erösen szorongó típus vagyok és kértem is beutalót neurológiára, de a várakozás megőrít. A panaszaim: A végtagok enyhe bizsergése, lüktetésüe, zsibbadása. Nem tűszúrásszerű, nem erős, testhelyzetváltással, mozgással van, hogy teljesen elmulik. Mindent érzek vele és nem is gyengék. Az ujjaim kisebb korom óta enyhén remegnek és gyakran rázom.a lábamat is munkám során. Viszont ilyen jellegű folyamatos gondjaim nem voltak. Sajnos elég komoly alvás zavarral küzdöm emiatt egy hete, az anyagcserém is felborult,rendszertelen lett, fekvő helyzetben, néha enyhe nyomást érzek a tarkómon. Képtelen vagyok aludni,perceket sem, az enyhe nyugtatók, gyógynövények nem segítenek (hoxa, valeriana, frontin). Köszönöm szépen válaszát! Javasolt az altató alkalmazása

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! Levele nem kis szorongásról tanúskodik.Ráadásul ott van az alvászavar is,emiatt nem tudja megfelelően kipihenni magát.Legnagyobb probléma, az agydaganattól való félelme, mely teljesen irracionális gondolkodás felé viszi el. Az Ön által leírt zsibbadások semmiképpen sem jellegzetesek agydaganatra.Ezt a betegséget különféle neurológiai góctünetek fennállása esetén,az orvos gyanúja alapján, koponya CT, vagy MRI vizsgálatot követően lehet biztosan kizárni.Nyugodtan várja ki ezt a vizsgálatot, és addigi is estére vegyen be valami nyugtatót, ami a normál pihenését biztosítja.Remélem,hamarosan kiderül, hogy panaszai hátterében csak az Ön félelmei állnak, és azokat megfelelően tudja kezelni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. június 29., 06:30; Megválaszolva: 2017. július 09., 12:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Férjem, 67 éves, hirtelen elesett lett, beszéd és emlékezet zavarokkal vittük a Honvéd Kórházba. A vizsgálatok alapján a gyanú a Creutzfeldt-Jakob betegség. Milyen segítséget tudnának adni, és milyen...
        Üdvözlöm! Kati vagyok. Pár napja szó szerint fáj a bőrőm még attól is ha a ruha hozzá ér. Ez leginkább a hátamon jellemző. A testem minden területén érzékeny érintésre is de nyomásra nem kifejezetten fáj. Volt már ilyen érzésem...
        Jó napot kívánok! A felöl szeretnék érdeklődni , hogy a lamolep nevű gyógyszert Ön szerint hány éven belül lehetne elhagyni ? Kórelőzményem 2014-ben volt egy rosszul létem majd az MRI vizsgálat nem igazolta az elváltozást de még is...