• Nem értem a leletet segítsen Köszönöm

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv Gergő vagyok 36 éves februárban orvoshoz fordultam mert szinte folyamatosan zsibbad a bal kezem bal lábfejem széle és elég sűrűn szúr a szívem voltam kardiologosnal neurológusnál minden vizsgálat után a kardiológus enyhe nem beállt magasvérnyomast állapított meg plusz azt mondta fogyjak 30 kilót. Mert túlsúllyos vagyok 197 fm magas 107 kiló fizikai munkát végzek. A neurológiai leletek eddig nem mutattak semmit. Nos én hiszek a orvosoknak diétazom fogyok is szép lassan De a maradt a szív panasz is meg a zsibbadas. Mikor az mr vizsgálatot megmutattam a neu dokinak azt mondta nem vèszes Háttertörténetnek annyi hogy az egész vizsgálatot azért erőltettem mert aggódtam édesapám 25 éve infarktusban meghalt tavaj a 36 éves bátyámnak 3 infarktusa volt rövid időn belül. Nem akarok en is így járni A segítséget abban kérnem hogy csatolnám a leletem képét magának és kérném véleményét hogy tényleg nem kel vele foglalkozni vagy valami komolyabb mert ugye a neten rakeresve elég rémisztő dolgokat silavizalok ki belőle. Válaszát előre is koszonom A lelet szövege : A lordosis kiegyenesedett a c 6 7 laposabb ezen csigolyák hátsó peremein kezdődő spondilosis szűkíti az elülső liquorteret ezen discuson hátsó anulus szakadás bal bal oldali praeforaminalis herina 4 mm re domborodik a gerinc űrbe mérsékelt gerincvelő compressioval a többi discus és másutt a gerincűr tágassága normális a gerincveloben kóros eltérés nem látható.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nyaki porckorongsérv témában

        Kedves Kérdező ! A lelet alapján a bal kéz zsibbadás oka a nyaki VI-VII.csigolya közti porckorong szakadása, és sérve, mely a kilépő ideggyököket összenyomja.A súlycsökkentés mindenképpen indokolt.A fizikai munka végzése a helyzeten ronthat.Az MRI vizsgálat alapján gerincsebésszel történő konzultáció mindenképpen szükséges. Bár közvetlenül szakmailag nem az én kompetenciám, mégis megemlíteném, hogy valóban a túlsúlyosság az egyik rizikó faktora a szívkoszorúér betegségeknek, így a szívinfarktusnak is.Csak biztatni tudom, hogy törődjön jobban továbbra is az egészségével.A bajt jobb megelőzni, mint elszenvedni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. június 06., 19:00; Megválaszolva: 2017. június 11., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: