• Mr lelet és fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Már hosszabb ideje erős, gyakori fejfájással küzdök. Ezért készült az MR vizsgálat. A beküldő orvoshoz, azonban, csak 3 hét múlva kaptam időpontot. A lelet alapján, mennyire sürgős orvoshoz mennem? (Keressek mást aki hamarabb fogad) És nagyon izgulok is amiatt, hogy nem tudom, mit találtak az MR-en? Az SM ? és egyéb szakorvosi szavak csak megijesztenek. Mire számíthatok? Köszönettel: Bianka Leírom a fontosabbakat a leletről, mert nemtudom feltölteni, azt írja túl nagy a fájl. Mk.o. az occipitális kamraszarv mellett, kb. 1 cm-es elmosódott határú,a T2 súlyozott és FLAIR képeken magas jelintenzitású területek vannak, melyek a DWI képeken is szignáldúsak. Bal oldalon a centrum semiovale régiójában 5 mm-es kerek, éles szélű az előzőekhez hasonló jelintenzitást mutató góc ábrázolódik.Az elváltozások a kontrasztanyagot nem halmozzák. Vélemény:paraventriculáris demyelinisatios területek. Bal centrum,semiovale területi laesio. SM?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás, demyelinizációs gócok témában

        Kedves Kérdező ! A gyakori erős fejfájás nem tartozik az SM tünetei közé.Úgy tűnik számomra, a talált elváltozás úgynevezett melléklelet, mely jelenleg klinikai tüneteket nem okoz. Természetesen szükséges a fejfájás kezelése, és a leírt gócos elváltozások megfigyelése is. Ezek alapján azonban klinikailag sclerosis multiplex nevű betegség nem igazolható.Sem izgalomra, sem sürgősségre nem ad okot a vizsgálati eredménye.Nyugodtan várja meg, míg a vizsgálatra küldő orvos fogadni tudja Önt. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 01., 09:03; Megválaszolva: 2017. május 03., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: