• Égető érzés végtagokban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt válaszoló! 3 hónapja, súlyzós edzés másnapján elkezdett zsibbadni a jobb kezem kis-, és gyűrűs ujja. Az eset ki lett vizsgálva: ENG, ideg UH. Kiderült, hogy könyöktáji alagútszindróma. 3 hete azonban más tünetek is megjelentek: - Égető érzés a tenyereimben és a talpaimban, de nem folyamatos jelleggel (és inkább a lábakban) - Időnként ujjbegyeimben tompa bizsergő érzés rövid ideig. -Térd környék comb izmok gyengeségének érzése. Ezt nehéz pontosan megfogalmaznom, olyan érzés, mintha össze akarna csuklani a lábam, de leginkább csak ülő helyzetben. Tényleges gyengülést nem tapasztalok, valamint pl séta közben teljesen el is múlik az érzés. Kérdéseim: - Lehet bármiféle kapcsolat a tünetek és az alagútszindrómám között? - Egyáltalán ez neurológiai eset? - Milyen betegségek jöhetnek szóba és milyen vizsgálatokat lenne célszerű elvégezni? Nem vagyok elhízott, a vércukor szintem normális, de a koleszterinem magas... egy ideje emiatt diétázom. Üdvözlettel, Iván

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! A könyök alagútszindróma nem több, mint ami. Az alkar kisujj oldali részét beidegző nervus ulnáris nevű ideg beszorulása a csont és az ín közé, ami fájdalmas érzéskiesést okoz az említett ideg ellátási területén. A többi leírt tünet,- mint ahogy írja-, helytelen diétával, tápanyaghiánnyal magyarázható.Továbbá ha az izmait nem szakszerűen, súlyzóval, vagy erőgépen végzett edzéssel terheli,idegrendszere a leírt működészavarral reagálhat. Próbálja egyensúlyba hozni magát, alkatának megfelelő táplálkozással, és terheléssel remélhetőleg meg fognak szűnni a panaszok. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. április 20., 20:55; Megválaszolva: 2017. április 21., 06:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: