• Szülès utàn neurológiai problèmàk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr!2 hónapja szültem-első gyermek-terhessègem zavartalan volt,41.-ik betöltött héten indított szülèsem volt.Szülés alkalmaval vernyomasom kiugrott-azt ott rendezték.Hazamenetelkor otthoni vernyomas mereseket rendeltek el-két nap mulva 190/110 ertekkel kerultunk vissza a korhazba-akkor azt gondolták,hogy postpartum toxaemia-de ezt a labor ill viz vizsgalat nem tamasztotta alá.Dopegytet allitottak be-és akkor innentol kezdodtek a panaszaim,amit èn kezdetben a gysznek tulajdonitottam-fejfájás,szorongás,levertség,álmatlanság stb...egy hèt után hazakerultunk de egyre rosszabbul voltam-mindezen panaszokhoz-jottek ujabbak-szájszárazság,ès ami a legrosszabb testszerte izomrángások amik a mai napig is tartanak(lab,hàt,kèz,vàll,arc,szem,stb).Jártam neurológusnàl-aki is koponya nyaki gerinc mr vizsgalatot kért nekem-viszont a vizsgàlat elvegzese meghiúsult-mert bepanikoltam az Mr-ben-igy helyette kop ct törtènt-kórosat nem talalt-egyedül ez allt a leleten:hyperostozis frontalis interna(ez mit jelent?)panaszaim valtozatlanul fennállnak tegnap voltam ismételten neurológusnál-aki mindenkepp az MR vizsgalat elvegzeset forszírozza-igy ismètelten megprobaljuk egy hét múlva.az izomrangasok hattereben mg szelén stb hiany is àllhat illetve stressz szules utáni allapot-mondta a dr.Jelenleg Femibion vitaminkeszitmenyt szedek illetve magne b6 es c vit keszitmenyt.Màr az is megfordult a fejemben,hogy nem-e psziches alapon vannak mindezek a testi tünetek?vagy esetleg a gysz mellékhatas?mivel már nem szoptatok sajnos gysz átállitas is szóba került vagy elhagyàs-mivel a vernyomas kezd normalizàlódni..jelenleg 2x1 dopegytet szedek.Màr felmerült esetlegesen pszichológus/pszichiàter felkeresése is-mert pl az mr-ben törtèntek is,hogy elkapott a panik-nem ram vallanak-soha nem voltak ilyen jellegű problèmàim. Laborvizsgàlatok rendben-kardiologus is vizsgalt. Most legjobban attol tartok,hogy a fejfajasok izomrangasok hattereben nem-e valamilyen neurologiai betegseg áll.Tisztelettel:A.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomrángások témában

        Kedves Kérdező ! Rejtély számomra, hogy annyi kedvezőbb mellékhatás spektrummal rendelkező vérnyomáscsökkentő közül miért pont a Dopegytet állították be Önnél.Véleményem szerint egyértelműen a gyógyszermellékhatás okolható a jelenlegi tüneteiért, ezért sürgősen át kellene állítani,-ha egyáltalán szükséges,-egyéb szerre.A koponya CT meggyőzően bizonyította, hogy a jóindulatő homlokcsont megvastagodáson túl egyéb eltérés nincs, nem értem, miért kellene az MRI vizsgálattal is terhelni magát. A szülés után valóban kialakulhatnak pszichátriai betegségek,erre utal a fokozódó pánik és betegségtől való félelem. Remélem, ezek a gyógyszerváltást követően panaszai elmúlnak,és teljes értékű anyaként tudja gondozni egészséges kisbabáját. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. március 23., 17:41; Megválaszolva: 2017. március 25., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: