• Nyakcsigolya okozná?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö!Már régóta gerincfájdalmakkal küzdök,amik hol elmúlnak,hol visszatérnek.Ebben az évben már többször megtörtént pl.autóban ülés közben,hogy elkezdett fájni a derekam,de föleg feszíteni a nyakam,egészen a tarkó alatti bemenetnél.Aztán úgy érzödik mintha felsugározna a fejem hátsó részébe,nyomja,csípö érzés szintén,amely mindig változoan egész két oldalra majd a fejtetöre is átmegy.Ilyenkor olyn érzésem is van mintha rosszul lennék,pillanatnyi szédelgés,fura érzés,hányinger féle jönne rám.Nem rég voltam csontkovácsnál,aki már régebben is segített,de most 1 hétig jobb volt,aztán újra intenzívebben visszatértek a dolgok.Szinte a víz is kiver belé,ilyenkor pánik kerít hatalmába.Azt érzem mintha az egész nyakam feszítene..ilyenkor átjár a félelem,hogy az agyammal van valami.Amúgy a házi munkát meg tudom csinálni,csak már elore rettegek,mikor tör rám.Most pillanatnyilag mintha mozgásra millo kis tüt szurnának a fejembe.A körzeti már többször mondta be van keményedve ott minden.Van,hogy a vállamig is kisugárzik,a fülem,fejem fáj bele,amikor feszít kellemetlen,akkor zavar a kinti erös napfény is.Cukorra szedek Galvust,vérnyomásra Garvetigammát,s a gasztroenterologus tanácsára merthogy volt valami a székletemben,16 napig Flukolont,amiböl még csak 6 szemet szedtem be.Szedek mellé Probiofix -et is.Amikor a Flukolont váltottam ki,a patikában megjegyezték,nem jó párosítás a 2 gyogyszerem mellé mert erös.De szerintem az ilyen fejfájást nem okoz.Mintha belul ahogy mozgatom ugy fájna a fejm is. Annyira le lenne blokkolva?Kérem a tanácsát mit csináljak.Ortopédiára idöpontom 15-én van,szerintem az is csk simán gyogyszert fog kiirni.Még az sem biztos,hogy megrontgenez.Nem hanyagolodik el igy valami sulyosabb betegség?Köszöö, a gyors választ.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a nyakfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Panaszai összetettek, lehetnek központi idegrendszeri eredetűek és mozgásszervi eredetűek is. Az ortopédiai vizsgálat jó, de szükséges lenne mellé ideggyógyászati vagy idegsebészeti szakvizsgálatra is. A kettő eredményeképpen születhet meg a pontos diagnózis.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 12., 12:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: