• Gerinc rontgen lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. Evek ota tarto derek es hatfajassal szenvedek. Tobbszor is volt Lumbagom mar sajnos. Jelenleg is az van. A röntgen leletemen nem tudok kiigazodni es ez ugyben szeretnem a segítséget kerni. L.I-III.res dorsalisan mers.beszukult. Ventralis peremek kihegyezettek. Sacroilicalis rések betekinthetok. Ez egy Lumbalis gerinc röntgen kétirányú felvétel volt. Szeretnem megkérdezni, hogy mit is jelethet?Nagyon szepen koszonom elore is a valaszat.

        Dr. Puskás Réka válasza a gerinc rtg témában

        Kedves Kérdező! Lelete azt jelenti, hogy az ágyéki gerincen ( ami 5 csigolyából áll, LI-V névvel illetjük őket) két magasságban, tehát az első és második illetve a második-harmadik csigolyák közötti porckorong a hátsó részén ellapult, elöl pedig apró meszesedések vannak ezeken a csigolyákon. Lejjebb, a medencében található ún. sacroiliacalis ízületen nem láttak komolyabb elváltozást. Gyulladásos betegségre azonban nem utal a lelet, ezek kopásos elváltozások. Mivel önnek derékfájdalmai szoktak lenni és most is az van, mindenképpen foglalkoznia kell vele. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. május 15., 13:11; Megválaszolva: 2017. május 24., 16:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 5 hete kézilabda meccsen egy rossz mozdulat után kificamodott a térdem. Az orvosok porcleválásra gyanakodtak, hiszen a térdem nem volt instabil. Az MR felvételről viszont kiderült, hogy elülső keresztszalag szakadásom van....