• Alacsony testhőmérséklet, magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktorúr! A problémám, hogy pár napja 34- 34.5 C° a testhőmérsékletem. Emellett hidegek a végtagjaim, folyik rólam a víz, van mikor melegem van. Vernyomasom ingadozó 120 - 170/100 között, pulzusom a szokásosnál (60-70) magasabb mint szokott 80-100 között. 3 szteroid injekciót kaptam fagyott váll szindróma miatt illetve pár hónapja volt egy nephrectomiam. Kérdésem, hogy lehet-e valamelyiktől, befolyásolja a szteroid vagy a műtét utáni lábadozás a fent leirt panaszaimat? Hova forduljak a problemaimmal? Köszönettel: KT

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hideg végtagok, szapora pulzus témában

        Kedves Kérdező! A szteroid injekció okozhatja a magas vérnyomást, a többi tünet nem hozható ezzel összefüggésbe. A szaporább szívverés, hidegebb végtagok hátterében állhat vérszegénység, javaslom, hogy csináltasson egy vérképet. A mért alacsony testhőmérsékletet egy másik hőmérővel is ellenőrizném, lehet, hogy nem volt pontos a mérés. Továbbiakban TSH (pajzsmirigyműködés) vizsgálatát is javasolnám, az alacsony testhőmérséklet hátterében a pajzsmirigy alul működése is állhat. Ezeket a vizsgálatokat háziorvosa is elvégeztetheti. Ha a leírtak nem igazolnak kóros eltérést, akkor felmerülhet, hogy panaszainak hátterében lelki eredet, feszültség áll.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. március 02., 18:56; Megválaszolva: 2017. március 07., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: