• Non-hodgkin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTORNŐ! NON-HODGKIN LYMPHOMA-M VAN. 1.NAP MABHTERA, 2.NAP KEMO, 3.,4.,5. NAP PEDIG MEDROL. ILYEN KEZELÉSBŐL KAPTAM 6-OT, TEHÁT SZEPTEMBER ÓTA. TEGNAP VOLT AZ UTOLSÓ KEMÓ ÉS A MARADÉK 3 NAPI MEDROLT NEM SZERETNÉM BEVENNI. CONTROLAC-OT, MILURIT-OT SZEDEK MÉG ÉS FRAXIPARYN INJEKCIOM VAN. KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT. TISZTELETTEL: ERIKA

        WEBBeteg szakértő válasza a lymphoma témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        A Medrol tabletta a kemoterápiás protokoll része, mely nagyon fontos daganatellenes hatással bír. Nyilván vannak mellékhatásai - egyébként jóval kevesebb, minta a többi citosztatikumnak -, de EZ A GYÓGYULÁS ÁRA!!! Gondolom, a kezelőorvosa felvilágosította arról, hogy a non-Hodgkin lymphoma gyógyulási esélyei igen jók, de ahhoz az kell, hogy nagyon pontosan megkapja a kezeléseket és minden gyógyszert bevegyen. A magam részéről nagy felelőtlenségnek tartom, ha önkényesen nem veszi be az előírt tablettákat, még ha az utolsó ciklus kezelésről is van szó!

         

        Dr. Plósz János
        Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-01-12 14:28:12; Megválaszolva: 2010. január 12., 14:28

        Tudjon meg többet: lymphoma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jonapot .kérdésem egy baràtommal kapcsolatos.nagyon aggodom.ma megtudtuk hogy nyirokmirigyrákja van.sajnos 1 évvel ezelőtt volt a nyakán csomo de most ment el orvoshoz 2 hete. Már az egész testén több nagy és azok körül sok kicsi csomó...
        Tisztelt WEB Orvos! Hosszú évek óta rossz a vérképem.A vörös és a fehérvérsejtjeim száma is kevés.Vvt:3,33 ,HGB.:106, HCT:31,1,Fvs.:2,61. 2000-ben mellrákom volt, amit megműtöttek,sugárkezelést és kemoterápiát is kaptam. Valószínűleg...
        T.Doktor!! A kérdésem a fiamról szól aki 6o éves. Betegsége agresszív non Hodkin limfoma.jelenleg kezelés alatt áll 4 kemót kapott.Eddigi vérképek jók voltak.Pet Ct-is átesett. Most azonban a fehérvérsejtje lement 06-ra .Amitől...
        Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális 4 helyett. A kérdésem az lenne, hogy a lúgosítás hasznos- e ebben az esetben, illetve milyen...
        Érdeklődnék, hogy férjemnél 50 éves CLL -t kissejtes limfómát diagnosztizáltak, 1 hóhapja, megnagyobbodott nyirokcsomók vannak a szervezetében, mindenhol, anyirokcsomó kivétel után a szövettan két helyről is ezt igazolta, a Haematolőgus...
        Limfoma betegség napi étkezései.esetleg diabetikus könyv tájékoztatónak. Kemoterápiás kezelés alatt álló beteg.
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Olvastam, hogy a limfómák nem zárhatók ki vérkép alapján. Tökéletes, hibátlan vérkép esetén is lehet gyanakodni erre a betegségre, hogyha az egyéb tünetek hasonlóak? Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nyakamon pár hónapja megnagyobbodott nyirokcsomók vannak. Az lenne a kérdésem, ha a vérképemben a Limphocyták értéke megfelelő, akkor kizárható e teljes mértékben nyirokmirigyrendszeri megbetegedés, limfóma, vagy...
        Tisztelt Doktor úr/nő ! Édesapám 1,5 hónapja került be a kórházba Hematológiai osztályra, 1hónapig tüneti kezelésként mint anémiás kezelték, 12 csomag vért kapott, kb. 1,5 hete kapott utoljára vért. Utána apukám állapota rohamosan...
        Már január óta nyirokcsomo megnagyobbodásom van, nagyon fáradékony vagyok, zsibbadnak a végtagjaim olykor,gyakori felsőlégúti infectiók. 05.24-i uh bo.mandibulaszöglet alatt 25 mm vaskosabb kéregállományú nycs., mko. több reaktiv nycs.hasi uh...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Hodgkin-limfóma miatt és az előzetes kezelések sikertelensége végett őssejt-transzplantációra volt szükség. Jelenleg a kritikus 100 nap időszakban vagyok és arra lennék kíváncsi, hogy mikor kezdhetek a párommal...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjemnél non hodkin limfómát diagnosztizáltak /diffúz B nagysejtes/ 2012 dec.-ben. A kemoterápia januárban kezdődött és májusban ért véget. A pet ct eredménye: remisszio. A vérképben lévő normálistól eltérő...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gyermekkori leukémiám volt 7 éves koromban diagnosztizálták és társult vele ízületi gyulladás is, 13 éves koromtól már tünet és gyógyszer mentesen élek.Sajnos a pontos megnevezését, fajtáját nem tudom...
        Tisztelt Doktornő! Édes apámról lenne szó és szeretném megkérdezni hogy a leletén a Histologia diffuz nagy B sejtes EBV positiv lymphomat véleményezett, mit jelenthet ez nála, 68 éves és mostanában eléggé fáradékony sokat köhécsel, ja...
        Jó napot kívánok! az lene a kérdésem, hogy most már 1 éve meg nagyobbodott nyirokcsomókat vettem észre magamon!! mai napig meg vannak!! az első vizsgálaton még csak borsónyi voltak, ezek mára már 2 cmesekre nőttek!! van a lágyék hajlatokba,...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Védőnőként dolgozom. Körzetemben lakik egy apuka, akit január óta leukémia miatt kezelnek. Csontvelő transzplantációra van szüksége. Otthon steril szobát szeretnének kialakítani, de nem tudják, hogy pontosan a steril...