• daganat vagy gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő!üzemorvosi tüdőszűrésen voltam, aholkkimutattak, hogy jobb oldali hilus karéjosabb, jobb oldali hilusi nyirokcsomó megnagyobbodásom van.nem írták hogy cm.mit jelent ez??? tüdő tiszta.10 évig dohányoztam de 5 éve már abbahagytam.mellkasröntgen is ezt mutata ki amit 3 napal később csináltam, nnyi különbséggel, hogy itt már mindkét oldali hilus nagyobb volt.miért van a különbség?? panaszaim: többször. voltam ezen a télen megfázva, gennyesmandula gyulladásom is volt többször.kaptaam mimdig rár antibiotikumot de pihenni nek pihentem vele.decembertöl éreztem a szegycsontomnál fájdalmat,amire a háziorvos azt mondta hogy izomhúzódás, pár hét után el. is múlt.most mikor készültek a röntgen képek nem éreztem semmi panaszt, annyi hogy megint megfázás jött elő nálam.elküldtek pulmolnologiára 3 napon belül kaptam is idöpontot, ekkor már éreztem megint a megfázást kicsit köhögtem.meghallgatott a tüdőgyógyász és azt mondta hogy tüdő felett érdes alaplégzés, vörösgaratképlet.gyulladásom van felírta a savulin nevű gyógyszert.ha beszedtem menjek vissza röntgenre.általanos véreredményem: fehérvérsejtszám: 4500 vörösvértestszám: 5,26.haemoglobin: 15,8.trigliceridem magas és a húgysavan.amugy rendben minden.a vérsüllyedésem: 8.mutatott volna vmi komolyabbat a labor vagy más fajta vérvétel kell??? valóban gyulladás vagy daganat? limfóma vagy tüdőrák?? ct fogja csak kimutatni valóban ha van vmi gond?? válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg témában

        Kedves Kérdező! A mellkas röntgen leírások alapján nem lehet egyértelmű összehasonlítást tenni, a felvételek összevetése lenne szükséges annak megítélésére, hogy milyenek a hílusi képletek. A laborvizsgálatok nem diagnosztikusak ebben az esetben. Mellkas CT lenne informatívabb . Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. március 19., 08:16; Megválaszolva: 2017. március 19., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: