• Tüdőrák jele lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlőm önöket!Segítséget szeretnék kérni.Most szombaton kaptam kézbe mellkass ct leletemet.Kb másfél hónapja fáj a mellkasom.A körzeti orvosom az elején azt mondta kötőszövet gyulladás.Kaptam rá mydetont és aflamint.Sajnos a fájdalom nem mult.Egy hete pénteken sürgősségi lett a vége.Ekg rendben .Ott az orvos azt mondta hogy szeri te mellhártya lesz.A tüdőgyógyászaton benntartottak megfigyelésen tüdőembólia gyanúval mert az érték minimálisan eltért (a háziorvos megnézte a refferenciaérték 0-0,50 az enyém 0,53 volt)Csináltak ct vizsgálatott ahol beigazolódott másfél hónap után a mellhártya gyulladás.Szedem rá az algopirint ill. fekszem.De ami engem idegesít az ami leleten is rajta van pleuralisan 5mm nodulus képlet látható.Azt szeretném megkérdezni mi lehet ez.Gyerekkoromban sokat voltam beteg esetleg annak a maradványa vagy lábon kihordott tüdőgyulladás maradványa?3 hónap múlva kell visszamennem ct időpontért a nyár közepe fele újra megnézik.A mellkas rtg és tüdő rtg amin most voltam teljesen negatív.A vérképem negatív.Kardiólogia vizsgálat szívultrahang negatív.Önök szerint mi lehet ez?Egy kicsit megvagyok ijedve hogy lehet ebből vmi más is.Előre is köszönöm válaszukat. A leletem a köv:A trachea légsávja megtartott.A mediastinumban és a hilusokban pathologiás nycs megnagyobbodás vagy egyéb kòros képlet nem làthatò.A szívüregek,nagyerek norm.tàgak.Embòliára utalò jel nem àbrázolòdik.Pericardialisan,pleuralisan folyadékgyülem nem figyelhetô meg.A tüdôkben kóros képlet a làgyrészablakkal kèszült metszeteken nem àbràzolòdik.Tüdôablakkal készült scaneken bal oldalon a 6 segmentumnak megfelelöen a pleura min.vastagabb,pleuralisan 5 mm-es nodularis képlet észlelhetô.A mellkasi ct làtott eltérés magyaràzhatja a baloldali mellkasi fàjdalmàt.Kèpe pleuritisnek megfelel.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas CT témában

        Kedves Kérdező! A mellkas CT leleten, semmi olyan elváltozás nincs ami rosszindulatú daganatra utalna. A kicsi góc leginkább egy régi gyulladás maradványa lehet. Gyakran találunk CT vizsgálattal hasonlót. Amennyiben a kontroll vizsgálat nem mutat növekedést, semmi tennivaló nincs vele. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. március 16., 10:17; Megválaszolva: 2017. március 18., 12:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: