• MR vizsgálati lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Szeretném a véleményét kérni az MR leletemmel kapcsolatban. "A balvállízületben jelentős arthrosis látható. A tuberculum maius felső része kb. 1 cm mélységben kivájt, itt folyadék ill. a lágyrész meszesedés látható. A musculus supraspinatus ín egyenetlen. magas jelmenetű. Az ízületben felszaporodott folyadékgyülem van. Az acromioclavicularis ízületben kóros nem látható. Imoingement jelenség nem ábrázolódik. Az ízületi tok vaskosabb, benne szintén folyadék látható. Egyéb szerkezeti eltérés nem látható. Kóros csont oedema nem ismerhető fel. Vélemény: Jelentős periarthritis humeroscapularis jelei. Jelentős synovitis ismerhető fel. Hill-Sachs jelenség? Musculus supraspinatus ín degeneratio." Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Váll MRI témában

        A leírás alapján a bal vállában jelentős porckopás észlelhető, melyet gyulladás is kísér. A vállboltozatot alkotó egyik izom ina is felrostozódott ami szintén lehet gyulladás miatt. Bár vizsgálat nélkül és a képek ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni, a legfontosabb amit tehet, hogy nem szteroid gyulladáscsökkentőt és porcerősítőt szed. Ha ez nem vezet eredményhez akkor ízületbe adott injekciókkal lehet próbálkozni. A nagy fokú kopás miatt előbb utóbb szükség lesz egy vállízületi tükrözésre is.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 00:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 23:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó