• Inkontinencia miatt kivették a méhemet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Inkontinencia miatt kivették a méhemet,holott először a hólyag sérvet kellett volna operálni.Most még erősebb az inkontinenciám,mint volt.Újabb műtétet javasoltak!Ki a felelős,hogy nem azt tették amit kellet volna?Most megint hasi műtéttel oldható ez csak meg?Lehet ezt a műtétet urológián végezni,mert nem szeretnék újra oda vissza kerülni?!Mivel én úgy érzem,hogy hibáztak.Szeretném még kérdezni,hogy mit tehetnék a műtétet végző orvos ellen?Kiborultam,összetörtem! Köszönettel Ágnes

        Dr. Deli Tamás válasza a inkontinencia témában

        Kedves Ágnes! Ki mondta Önnek, hogy nem a megfelelő műtétet végezték? Az inkontinenciának, ha jelentős hólyagsérvvel társul, a megfelelő műtéti kezelése (nyilván adott feltételek esetén) igenis a méheltávolítás ún. csonkfixációval és mellső-hátsó hüvelyfali plasztikával. Emellett sajnos előfordul, hogy a megfelelően végzett megfelelő műtét után is megmaradnak bizonyos panaszok, esetleg újak jelentkeznek - ettől még nem feltétlen hibázottt az operáló orvos. Az urologián is lehet természetesen inkontinenciaműtéteket végezni.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 02., 17:57; Megválaszolva: 2011. május 05., 06:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Állandó, egész nap tartó vizelési ingerem van, naponta több, mint 8-szor megyek mosdóba, és nem ürül ki sok vizelet egyszerre. Kb. 6 napja tapasztalom ezt. 2 hete felfázásra kaptam antibiotikumot, amit végig (5 napig)...
        Több éve alakult ki hólyagsérvem,mellyel kétszer hüvelyfali plasztikával mütöttek:1989 és 2012 évben.Sajnos kiújult. háló beültetése eredményes lehet-e,vagy jobb a harmadik hüvelyfali plasztikai műtét a nőgyógyász,aki megvizsgált,a...
        Kedves Doktor úr! Köszönöm kimerítő válaszát az inkontinenciáról, de én arra a kérdésre szerettem volna választ kapni, hogy a késztetéses inkontinencia javul-e ösztogénpótlás hatására 64 éves korban, ha valakinek mellső hüvelyfal...
        Tisztelt Cím! Arra szeretnék választ kapni, hogy számomra lehetséges-e inkontinencia lézeres műtét. Én 65 éves SHLEROSIS MULTIPLEXES BETEG VAGYOK, KB MÁR 20 ÉVE, BETAFERON KEZELÉST KAPOK, AMI NAGYON JÓL TORELÁLOK, az utóbbi 15 évben egyszer...
        Miert nem tudom visszatartani a vizeletem mikor nevetek. De nem minden setben
        Nekem olyan problemam lenne hogy...1eve szültem és mostanában keztem el tornázni és azt vettem észre hogy ha ugralok torna közben akkor hiába megyek el előtte wcre sajnos nem tudom visszatartani a vizelet...ill.ha tusszentek.ez miért van? Sérült...
        Sajnos a vizeletem egy egy csepp elcseppen és betétet kell hordanom , van e- erre gyogymod , hogy elmuljon . gyszereim,doxazosin,lavestra,atorva teva,cavinton,cymbalta,Amitrex,fél,nitromin2,6.betahistin,vaskotasin,mettfogamma1000,rivotril.0,5,L-thyroxin...
        Egy középkorú értelmi fogyatékos nő, miután egész életében az édesanyjával lakott, lakóotthonba került. A családjával azóta is tartja a kapcsolatot és rendszeresen találkozik velük. Napközben a kedélyállapota többnyire jó, új...
        Tisztelt Doktornő! 4,5 éves a fiam. Márciusban vettem le éjjelre róla a pelenkát, kb az esetek felében nem pisilt be. Volt, hogy napokig bepisilt, aztán hetekig nem. De augusztus óta MINDEN éjjel bepisil, előfordul, hogy kétszer is. Nappal semmi...
        kedves Doktornő ! kb. egy éve van vizeletartási problémám, nagyon kellemetlen, főleg, ha elutazom, azt szertném megkérdezni, hogy van -e olyan gyógyszer errre ami nem hormom tartalmú. Köszönöm a válszát Bánóczkiné