• Syncumar és más gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szívműtétem volt, mű billentyűs vagyok Syncumárt szedek, átlagosan 5 mg/ nap.Azt kérdezem, melyek azok a fájdalom csillapítók, fej fájásra, vagy derékra, illetve melyek azok a felső léguti megbetegedésnél alkalmazható antibiotikumok, amelyek nem zavarják meg az INR eredményt Tudom ez nehéz kérdés:minden gyógyszernél megnézem az ellen jvallatot, de pl most találkoztam azzal, hogy a slicylacetilsavat tartalmazó gyógyszerek is megzavarhatják az INR értékét. Jómagam, mindig is Algopirin injekciót szoktam 1 dc vizzel meginni, mert ez Nekem jó volt, de látom ,nem jó a Pracetamol sem , jó lenne , ha lenne egy nagy lista ezekről, azt is olvastam, hogy a vastagbél is termeli a K vitamint, de ki tudja miért, mennyit, és mikor? A gyümölcsök, zöldségek dolgait ismerem, mert ott található a gyógyszeren is, de mennyit zavar be, vagy be zavar-e az idegesség? Köszönöm a sgítségüket, a műtétem 10 éve volt már a Szabolcs utcai kórházban.Várkonyi Gyula .

        Dr. Pataky Nóra válasza a kumarin témában

        Kedves Kérdező! Antibiotikumok, melyek nem zavarják meg az INR eredményt:azitromycin, clarithomycin.A fájdalom csillapítók közül az Algopyrint, Tramadolt, ibuprofent, celecoxibot javaslom.A K-vitamin szükségletet felerészben fedezi a bélrendszerben lévő baktériumok által termelt K-vitamin, a másik felét a táplálékkal felvett mennyiség teszi ki. Az idegesség nem befolyásolja termelődését.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. április 16., 14:55; Megválaszolva: 2011. április 19., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: