• Clexane mértéke terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        25 hetes terhes vagyok. Kombinált genetikai defektusom (trombofilia) van: heterozigóga leiden mutáció és még 3 faktor ami heterozigóta. A hematológus a terhesség kezdetétől syncumar helyett clexane 0,6 -ra állított át. A nőgyógyász véleménye szerint a terhesség utolsó harmadában a koraszülés, és a méhlepény bevérzés megelőzése miatt csökkenteni kellene a clexane-t 0,4-re. 58 kg-val lettem állapotos, most 68 kg vagyok, és tanácstalan. Sajnos magán hematológust nem találtam Veszprém környékén. Kérem, legyen kedves véleményt mondani, esetlegesen egy magán hematológus elérhetőségét megadni. Köszönöm!

        Dr. Váróczy László PhD válasza a thrombophilia, Clexane témában

        Kedves Érdeklődő! A Clexane dózisának meghatározásakor fontos, hogy az Ön esetében volt-e manifeszt mélyvénás trombózisa és / vagy tüdőemboliája. Ha nem, akkor a 0,4 ml Clexane elegendő, ha volt és 1 éven belül, akkor magasabb dózis kell. Sajnos nem tudok arról, hogy ebben az országban létezne "magán" hematológiai szakrendelés: ugyanis ez egy kis szakma és több tízmilliós értékű laboratóriumi háttér nélkül lehetetlen komolyan művelni....


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. március 24., 13:54; Megválaszolva: 2011. március 29., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: