• Megoldás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Édesanyámnál trombózis alakult ki. Szerencsére nem mélyvénás, de az egész érfala begyulladt a lábán, mire kórházba jutott. Ott egy hetet töltött, 3db syncomart kapott. Egyik este vérezni kezdett, vért pisilt, ezért a sürgősségi osztályon kötött ki. Vére túlhigult, folyamatosan nyomták bele a káliumot egész éjjel. Konzultáció után ismét 3 synkomart kellett szednie. A tegnapi ultrahang vizsgálaton derült ki, hogy állapota semmit sem változott a gyógyszer ellenére sem, sőt a vérűrűség értéke 3-ról 1 alá esett péntekről hétfőre. Most 4 synkomáart kellett bevennie, melytől este ismét rosszul lett, vérnyomása 180 volt vérzés indul el, mely szerencsére borogatásra elállt. Mit tehetek? Édesanyám 72 éves eddig teljesen egészséges volt. ezek a kezelések úgy megviselték, hogy inkontinens lett, mindent elveszít, elfelejt. Félek, hogy belehal a "gondos" orvosi ellátásba. Kérem mielőbbi válaszukat, életmentő lenne. Köszönöm: M

        Dr. Váróczy László PhD válasza a kumarin témában

        Tisztel Érdeklődő! Ha Édesanyjának valóban csak a felszínes vénákat érintő trombózisa volt, nem indokolt a Syncumar szedése. Helyette inkább helyi kezelés (pl. Venoruton gél), érfalerősítő gyógyszerek (pl. Detralex, Doxium) ill. erős gyulladás esetén átmenetileg heparin injekció (pl. Fragmin, Clexane, Fraxiparin) adása javasolt.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. február 24., 07:49; Megválaszolva: 2011. február 26., 20:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: