• Magas thrombocyta szám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mi okozhatja a magas thrombocyta számot, mivel csökkenthető. Ha nem szedem a Litalir nevű kemoterápiás szert akkor mire számíthatok, mik az eletkilatasaim, ahogyan tovább nő a vérlemezkék száma mi fog velem történni, mit fogok érezni? Egyszer csak meg áll a verkeringesem és be áll a halal, vagy tehetek ez ellen valamit? Mindenképpen szednem kell a Litalirt, vagy ha szedem akkor is rossz kimenetele lehet ennek a betegségnek. Okozhatja vashiány? Ha igen a vas potlasaval csökkenni fog a thrombocyta szám? Meddig lehet ezzel a betegséggel élni, illetve. Gyógyítható e? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a thrombocytosis témában

        Attól függ mi az oka a magas thr számnak. Gyógyszeresen csökkenthető csak, igen alapvetően pl Litalirral. Ha nem szed rá és tovább emelkedik, mellékhatásként thr számtól függően vérrögösödés, még magasabb számnál vérzés jelentkezhet. De maga a Litalir nem kezeli a betegségeket. Bár nem írja mi a betegsége és mekkora a thr szám. A vashiány is igen okoz magasabb thr számot, olyankor ennek az okát kell keresni és vasat pótolni ez szünteti a magas thr számot. Az életkilátásokat nehéz jósolni és kell tudni az alapbetegséget hozzá.


        Kérdés: 2017. január 29., 22:27; Megválaszolva: 2017. január 31., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: