• Kromoszóma vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! 3 missed ab után kromoszóma vizsgálatot javasoltak. Tőlem és férjemtől is vért vettek. Mindkettőnk eredményén a következő állt: A peripheriás vér lymphocyta-tenyészetében vizsgált metafázisok karyotipusa szabályos. Azonban az én eredményemen még ez is szerepelt: 16 metafázis alapján, 22-es kromoszóma nagy szatellitája A Genetikai tanácsadóban azt mondták, hogy nagy valószínűséggel nem ez áll a vetélések hátterében. Kérdésem a következő: Pontosan mit jelent az eredmény? Ha nem lehet okozója a vetéléseknek, attól függetlenül jár a későbbiek folyamán valamiféle problémával, kockázattal? Válaszát és segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel Ancsa

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a genetika témában

        Kedves Kérdező! A 16 metafázis az 16 sejtet jelent, a 22es kromoszóma nagy szatellitája azonban "értelmetlen", számomra olyan, mintha nem lenne befejezve a mondat. A genetikai tanácsadó a legilletékesebb nyilatkozni ilyen kérdésekben, kérem, ha más nem, telefonon hívja fel őket és kérdezze meg pontosan az egész leletet még egyszer.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. október 28., 09:17; Megválaszolva: 2011. október 29., 16:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: