• Genetikai betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kivánok. Kérdésem,van nekem 1 anyosom aki hallássérülten jött a világra,vagyis hallójáratok nem alakultak ki neki,ez örökölhetö?Következö:Párom,anyosom fia meg egy lábbal született,van összefüggés a kettö között?Ezek örökölhetök?Nem tervezek babát,de sosem lehet tudni.Még egy kérdés elnézést:A párom születhetet egy lábbal azért mert az édesanyja állitolag rózsahimlös közelében volt,vagy ez genetika ebben a családban.Nagyon köszönöm válaszukat,hálásan! Tisztelettel:Kelemen CSilla

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a genetika témában

        Kedves Kérdező! Minden eltérés hátterében lehetséges gondotiaki eltérés, ami sajnos azonban nem minden esetben mutatható ki. Emellett természetesen elképzelhető, hogy egy bizonyos betegség terhesség idején további fejlődési rendellenességhez vezethet. Összességében véve, mindenképpen érdemes terhesség esetén személyesen megbeszélni a kivizsgálási lehetőségeket, amik nőgyógyászati genetikai szakrendelésen elérhetőek Önöknek.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. április 18., 20:18; Megválaszolva: 2011. április 19., 12:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: