• Genetikai vizsgálat javasolt-e!?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. -úr- Nő Én most voltam 12 hetes Uh-on ahol ezek lettek az eredmények: Egy élő magzat látható. BPD:18MM CRL:60MM Magzati malformátióra utaló jel nem látható. Nor.menny. magzatvíz. NT:3mm alatt (norm) Én már elmúltam 35 éves,és ez évben volt egy vetélésem ,2005-ben pedig egy méhen kívüli terhességem,ezért veszélyeztetett terhességgel Tp.-en vagyok! A mostani Uh. nagyon édes volt a pici felemelt kézzel integetett.:) afp.szűrésre 16 hetesen megyek,nem tudom ilyen korban már ajánlott egy genetikai vizsgálat,a baba egészségi vizsgálata miatt,vagy javasolták még a 4d Uh-is! Vagy csak akkor gondolkozzak el ezen ha az afp-nél valami nem lesz rendben,de én úgy érzem semmi gond a babával! Köszönöm válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a genetika témában

        A mai genetikai ajánlás szerint 37 éves anyai életkor felett javasolt a kromoszóma vizsgálat elvégzése. 35 éves anyai életkor esetén 12 hetes terhességi korban tanácsos vérből úgynevezett kombinált szűrővizsgálatot elvégezni,amennyiben az alacsony kockázatot mutat a kromoszóma vizsgálat nem szükséges. Ha ultrahang,vagy az AFP érték gyanús vagy kóros akkor a kromoszóma vizsgálat végzése mérlegelendő.


        Kérdés: 2011. december 19., 09:35; Megválaszolva: 2011. december 20., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: