• Orrpolip?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö/Ur.Párom honapok ota fejfájással antibiotikum ellenére folyamatos léguti fertözéssel küzd. Gégészeten irrpolipra gyanakodtak.CT diagnozis is ez alábbi leirás miatt azonban egy másik orvos azt mondta ez nem polip hanem bármi lehet. Bal arcüreg lumenét teljes egészében lágyrész denzitásu képlet tölti ki mely az orrjáratba is kiterjed.Bal oldalon ethmoidális sejtek kitöltöttek.Mindkét arcüreg also fala vaskos.Hetek ota orrábol a fej elörehajtásakor hirtelen vizszeru folyadék özönlik ki egy oldalon.Orrváladéka büzös légzés nehezitett. A bármi lehet kijelentés picit ijesztö volt számunkra nem fejtették ki.Mütétre elöjegyezték.Köszönettel

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrmelléküregek témában

        Tisztelt Uram! Véleményem szerint a leírásból és klinikailag is orrpolyp, azonban biztosat nyilván csak a szövettan fog tudni mondani, ami mindenképpen megtörténik. Definitív eredmény a műtét után 2-3 héttel várható általában. Hozzáteszem, hogy a középső etage daganatai meglehetősen ritkák és a CT leírás sem utal csontdestrukcióra, így komolyan a daganat nem merül föl a fentiek alapján.


        Kérdés: 2017. január 26., 16:58; Megválaszolva: 2017. január 26., 22:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó