• zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Májusban látászavarral kezdődő, majd emlékezetkieséssel és beszédzavarral járó rosszullétem volt. Orvoshoz mentem, készült koponya ct (neg.), nyaki ultrahang (neg.), labor.(neg) Belgyógyász non dipper tip. enyhe dominálóan syst. hypertóniát állapított meg. Concor cor 2,5 mg 2x2.

        Ideggyógyász: migrén. Említettem neki, hogy a szám széle , nyelvem hegye és a szájpadlásom szinte folyamatosan zsibbad, időjárás változásra, idegesség esetén a panasz erősödik, tetőfokán a fél arcom is görcsben van. Fejfájás szinte soha nem alakul ki. Antifront kapszula minden esetben teljesen eltünteti a görcsöket. Az ideggyógyász erre azt mondta, majd elmúlik, ne foglalkozzak vele.

        A háziorvosom azt mondja, ezek a tünetek a migrénnel függnek össze.

        A fül-orr gégész azt mondta, atipusos arcfájdalom - az arc görcs - b-vit. komlexet írt fel.

        Ez a folyamatos enyhe csípő érzés , bizsergés vagy zsibbadás a számban nagyon kellemetlen, szeretnék megszabadulni tőle. Mi okozhatja? Mivel előzhető meg? Esetleg van e gyógyszere?

        A migrén elkerülése érdekében 3 hónapja nem dohányzom, heti 5 alkalommal mozgok-kocogok vagy úszom -, maszíroztatok 2 hetente, egészségesen étkezem, vitamint eszem, de a zsibbadás maradt.

        Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogyan szüntethetném meg?

        Válaszát előre is köszönöm! Tatár Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Andrea!

         

        Egyetértek az ideggyógyásszal, valószínűleg az elő migrén szerű fejfájása zajlott. Migrén betegségről csak 5 ilyen epizód esetén beszélhetünk. A szájzsibbadás hátterében valamilyen helyi okot keresnék elsősorban pl. allergia, beépített fog vagy fogsor okozta irritáció, szájüregi gombásodás, reflux betegség de lehet pszichés tünet is. Valamilyen szájfertőtlenítő oldat használatát javasolnám elsősorban. A féloldali arc görcs szintén lehet pszichés tünet, mely fronthatás kapcsán jelentkező feszültség okozza, atípusos arcfájdalomnak semmiképp sem mondható. Magne B6 szedése jó hatású lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2009-08-27 20:11:46; Megválaszolva: 2009. augusztus 27., 20:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó