• zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Májusban látászavarral kezdődő, majd emlékezetkieséssel és beszédzavarral járó rosszullétem volt. Orvoshoz mentem, készült koponya ct (neg.), nyaki ultrahang (neg.), labor.(neg) Belgyógyász non dipper tip. enyhe dominálóan syst. hypertóniát állapított meg. Concor cor 2,5 mg 2x2. Ideggyógyász: migrén. Említettem neki, hogy a szám széle , nyelvem hegye és a szájpadlásom szinte folyamatosan zsibbad, időjárás változásra, idegesség esetén a panasz erősödik, tetőfokán a fél arcom is görcsben van. Fejfájás szinte soha nem alakul ki. Antifront kapszula minden esetben teljesen eltünteti a görcsöket. Az ideggyógyász erre azt mondta, majd elmúlik, ne foglalkozzak vele. A háziorvosom azt mondja, ezek a tünetek a migrénnel függnek össze. A fül-orr gégész azt mondta, atipusos arcfájdalom - az arc görcs - b-vit. komlexet írt fel. Ez a folyamatos enyhe csípő érzés , bizsergés vagy zsibbadás a számban nagyon kellemetlen, szeretnék megszabadulni tőle. Mi okozhatja? Mivel előzhető meg? Esetleg van e gyógyszere? A migrén elkerülése érdekében 3 hónapja nem dohányzom, heti 5 alkalommal mozgok-kocogok vagy úszom -, maszíroztatok 2 hetente, egészségesen étkezem, vitamint eszem, de a zsibbadás maradt. Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogyan szüntethetném meg? Válaszát előre is köszönöm! Tatár Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Andrea!

         

        Egyetértek az ideggyógyásszal, valószínűleg az elő migrén szerű fejfájása zajlott. Migrén betegségről csak 5 ilyen epizód esetén beszélhetünk. A szájzsibbadás hátterében valamilyen helyi okot keresnék elsősorban pl. allergia, beépített fog vagy fogsor okozta irritáció, szájüregi gombásodás, reflux betegség de lehet pszichés tünet is. Valamilyen szájfertőtlenítő oldat használatát javasolnám elsősorban. A féloldali arc görcs szintén lehet pszichés tünet, mely fronthatás kapcsán jelentkező feszültség okozza, atípusos arcfájdalomnak semmiképp sem mondható. Magne B6 szedése jó hatású lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-08-27 20:11:46; Megválaszolva: 2009. augusztus 27., 20:11

        Tudjon meg többet: migrén
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Ildikó, Már pár évre visszamenőleg észrevettem, hogy néha bal hátul egy bizonyos ponton, néha kissé lüktetve, zsibbadásszerűen fáj a fejem. Régebben ritkábban jellemzően gépezés közben, kimerülten vettem észre. Mostanság...
        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy születésem óta, ha becsukom a szemem, egy ideig negatív utóképet látok az éppen előtte nézett dolgokról, valamint ha egyszínű, fényes felületre nézek, gyorsan mozgó pontokat...
        Kedves Doktor úr/Doktornő! Másfél hónapja tornázás közben lementem hídba, amihez nem voltam elég edzett , rég csináltam ilyet. De olyan rossz tünetek jelentkeztek napokkal később, ami furcsa és ijesztő volt. Több, mint 2 hétig feszülest...
        Tiaztelt web-beteg. Azért fordulok most önökhöz, mert kb. masfél éve elkezdődött nálam egy majdnem napi szintű rosszullétsorozat. Szinte minden nap fáj a fejem és egyidőben ezzel el kezd remegni a kezem . Gondoltam rá hogy idegesség miatt, de...
        Tisztelt Doktor! Sógorom migrénes fejfájással küzd. Kb.2 éve jelentkezett először. A tünetek: üveges tekintet, hányinger, hányás és nagyon erős fejfájás. A hányás és hányinger nem minden egyes alkalommal van. Tegnap pedig úgy...
        Kedves Doktor Úr, Párom(29 éves) tavaly decemberben egy általános vérvizsgálat kapcsán egy magasabb CEA értéket kapott,4.8. Mivel nem dohányik ezért aggódtunk, de a háziorvos megnyugtatott, hogy számtalan más oka lehet. Ennek ellenére...
        Tisztelt Dr Nő! Kislányom 5 és fél éves. Kb fél éve jelentkezett nála először fejfájás. Eleinte havi 1-2 alkalommal, majd heti rendszerességgel. Az utóbbi időben naponta mondja, hogy fáj a feje, napszaktól függetlenül. Ha ugrál, vagy...
        Kedves Doktornö! Napi rendszerességgel szuros fájdalmat érzek Bal oldali homlokomban ami nagyon hasogat szur. A bal szemem volt operálva többször is zöldhályoggal volt mütve , ki is jukadt a szemem és debrecenben a szemészeti klinikán meg...
        Kedves Doktornő! Párom gyakori, hányással, hasmenéssel, szédüléssel és fejfájással járó panaszai kapcsán írok Önnek. Párom feltételezése, hogy frontérzékenység áll a háttérben, mivel leginkább olyankor jelentkezik, amikor hirtelen...
        Üdvözlöm Doktornő! Körülbelül 1 hete napközben sokszor szúró, nyomó fájdalmat érzek a fejem tetején, bal oldalon és néha a tarkómban is. Este mindig előjön ha délután nem is fáj. Gyanakodtam a Scheuermann-szindrómámra de nem vagyok...
        Eddig is fejfájós típus voltam, főleg a frontokra vagyok érzékeny, de pár napja a jobb halántékomnál fáj, érzem, hogy az ér is lüktet és ez valahogy új. Általában estére lesz a legfájdalmasabb. Mi lehet a baj?
        Kedves doktornő! Kb 1 hete hajnali 4-5 között arra ébredek, hogy nagyon fáj a tarkóm. Hiába veszek be Algopyrint nem múlik el. Már vagy 2-szer megmértem a vérnyomásom és 160 körül volt. Ennek ellenére a fájás csak akkor múlik el, ha iszom...
        Tisztelt Doktor Úr /Nő! Az elmúlt hónapokban egyre többet vagyok rosszul.Ilyenkor erős migrénes fejfájás gyötör homlok tájékon, néha egy kissé fel is púposodik ott ahol fáj és ilyenkor nyomásérzékeny is. Ráadásul egy ideje egyre...
        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja a már régebben fent álló tompa tarkótáji fájdalmam, ami nagyrészt fejbúb felé sugároz (olykor csak kellemetlen zsibbadó, égő érzés). Illetve erősebb szem fájdamlam,...
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy az mitől lehet, hogy merevedéskor az utóbbi időben mindig egy időben a merevedéssel erős tompa fájdalmat érzek a hátul baloldalt és lennt a fejemben! Majd idővel az errekció után el is múlik vagy...
        Tisztelt Doktornő! Szeptember òta Angliàban èlek. Nehezen indùl be sokat stresszelek ès idegeskedek nem beszèlve a honvàgyòl.Kb 2 honapja gyomortàji panasszokkal voltam orvisnàl. Uh vèrvètel szèklet negativ . Gyogyszert nem szedek nèha...
        Tisztelt Doktornő! Több mint egy éve kezdődött a fejfájásom, ami napi szinten volt, viszonylag tompa, de mindenhol éreztem, nem a megszokott fájdalom volt, 10-ből kb. 4-es erősségű. (Ilyenkor furcsán is éreztem magam, nehéz elmagyarázni, de...
        Tisztelt Doktor Úr!! Érdeklődni szeretnék hogy kb 1-1,5 hete szurdogál a homlokom illetve halántékomnál valamint a fejem hátsó oldalán enyhe nyomásérzés, vagy szúrdogálást érzek, Zöldhályogom van amit kezelek, illetve lézeres...
        Kedves Doktor úr. Kérem a vizsgálati eredményem értékelését,úgy hogy én is meg értsem.Ez az eredmény menyiben befolyásolhatja a fejemben lévő érzéseket Pl: enyhe zsibbadás érzet,néha mintha villám csapna az fejembe.és egyéb furcsa...
        Üdvözlöm! László vagyok és a problémám csak az lenne, hogy egy éve elkezdtem a a vizsgálatokat az állandó fejfájásom miatt.Voltam különböző szemészeti, nyaki ultrahangi , stb. kivizsgáláson és amit furcsának tartok, hogy a koponya...