• zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Májusban látászavarral kezdődő, majd emlékezetkieséssel és beszédzavarral járó rosszullétem volt. Orvoshoz mentem, készült koponya ct (neg.), nyaki ultrahang (neg.), labor.(neg) Belgyógyász non dipper tip. enyhe dominálóan syst. hypertóniát állapított meg. Concor cor 2,5 mg 2x2. Ideggyógyász: migrén. Említettem neki, hogy a szám széle , nyelvem hegye és a szájpadlásom szinte folyamatosan zsibbad, időjárás változásra, idegesség esetén a panasz erősödik, tetőfokán a fél arcom is görcsben van. Fejfájás szinte soha nem alakul ki. Antifront kapszula minden esetben teljesen eltünteti a görcsöket. Az ideggyógyász erre azt mondta, majd elmúlik, ne foglalkozzak vele. A háziorvosom azt mondja, ezek a tünetek a migrénnel függnek össze. A fül-orr gégész azt mondta, atipusos arcfájdalom - az arc görcs - b-vit. komlexet írt fel. Ez a folyamatos enyhe csípő érzés , bizsergés vagy zsibbadás a számban nagyon kellemetlen, szeretnék megszabadulni tőle. Mi okozhatja? Mivel előzhető meg? Esetleg van e gyógyszere? A migrén elkerülése érdekében 3 hónapja nem dohányzom, heti 5 alkalommal mozgok-kocogok vagy úszom -, maszíroztatok 2 hetente, egészségesen étkezem, vitamint eszem, de a zsibbadás maradt. Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogyan szüntethetném meg? Válaszát előre is köszönöm! Tatár Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Andrea!

         

        Egyetértek az ideggyógyásszal, valószínűleg az elő migrén szerű fejfájása zajlott. Migrén betegségről csak 5 ilyen epizód esetén beszélhetünk. A szájzsibbadás hátterében valamilyen helyi okot keresnék elsősorban pl. allergia, beépített fog vagy fogsor okozta irritáció, szájüregi gombásodás, reflux betegség de lehet pszichés tünet is. Valamilyen szájfertőtlenítő oldat használatát javasolnám elsősorban. A féloldali arc görcs szintén lehet pszichés tünet, mely fronthatás kapcsán jelentkező feszültség okozza, atípusos arcfájdalomnak semmiképp sem mondható. Magne B6 szedése jó hatású lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

        Dr. Boros Miklós
        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2009-08-27 20:11:46; Megválaszolva: 2009. augusztus 27., 20:11

        Tudjon meg többet: migrén

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő Több alkalommal de teljesen spontán (és szerintem ismeretlen okból) erős fájást érzek a fülem tájékán.(Úgy érzem nem fülfájás) Néhány percig tart csak de nagyon kellemetlen. Nem a nátha idején jelentkezik....
        Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy körülbelül naponta egyszer szokott történni velem egy olyan tünet ami a fejem bal hátsó részénél szokott előrodulni és nem tudom mi lehet az.. egész pontosan: a fejem bal hátsó...
        Tisztelt Doktornő, Tisztelt Doktor úr! Több, mint egy éve észleltem először a fejem jobb oldalán, egy adott ponton nyilallás szerű, szúró fájdalmat. Eleinte csak pár pillanatig tartott, mára már egyre gyakrabban fordul elő, tovább tart, és...
        Tisztelt Cím! Tanácsát szeretném kérni a fejfájásom miatt. 23 éves vagyok 2007 ben már voltam neurológiai vizsgálaton, csináltak MRI-t nem találtak semmi eltérést. Azóta is szokott fájni, de tavaly mióta megszületett kislányom, azóta...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! "Kissé" bonyolult problémával kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni.Az alap betegségem SLE amivel rendszeres ellenőrzésre járok.2003-ban műtöttek nyelvgyök tumorral,később sugárkezelést is kaptam.A sugár...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 21 éves férfi vagyok. Barátnőmmel a legutóbbi együttlétünk után, éles fejfájást tapasztaltam, miután elélveztem. Nagyon rémisztő volt, ugyanis olyan volt, mintha a nyakamból eredt volna a fájdalom egy...
        Tisztelt Webdoktor! Mitől lehet az, hogy váratlan időközönként teljesen különböző szituációkban, különböző ételek fogyasztása után rám jön a fejfájás először csak gyengén, aztán a hasfájás, majd a fejfájás kibírhatatlanná...
        Tisztelt Doktoúr,Doktornő! 9 hetes terhes kismama milyen fájdalomcsillapítót szedhet most fejfájásra?Migrénes jellegű a fejfájás,néha szinte naponta ,néha heti egyszer jelentkezik,főleg frontváltozásokra.A terhesség végéig is biztos még...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi problémámra keresem a választ illetve szeretnék Önöktől javaslatot kérni. Kb. egy éve tapasztaltam szédülés érzetet, valamint a látóterem homályosodását. Voltam szemészeten, szemfenék...
        Tiszteletem ! múlthét szombaton lementem az edző terembe és neki álltam guggolni kb 4. szériába 7. ismétlésnél nagyon megfájdult a fejem hátul a tarkóm jobb oldalon egy pontba lüktető fájdalmat érzek és órák kellettek hogy elmúljon volt...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb 2-3 hónapja nagyon meg voltam fázva.Azóta érdekesen fáj a fejem. Vagyis a bal halántékom, a bal fülem és a bal orrom töve. Lázam nincs, volt egypárszor hőemelkedésem.Voltam az orr fül.gégészeten , ahol az mondták...
        2013 szeptember 6 án terhesség elleni injekciot vettem fel és nyolcadikán volt az első rosszullétem ami azzal jár hogy furcsán valami végig szaladt bennem elszédültem és nem birtam lábon állni de nem vesztettem el az eszméletemet mert hallok...
        Tisztelt doktor, Problémám a következő: Mostanában (2-3 hete) gyakran fáj a fejem a fejtetőmön, épp a közepén, társul hozzá enyhe szédülés, gyenge émelygés. Fejfájós vagyok tudom, a családom is,a vérnyomásom az utóbbi pár napban...
        Tisztelt Doktornő! A szívproblémám a bal kazemre hat ki,de szeretném megtudni hogy ez okozhatja e azt hogy a különböző testrészeimbe nyilaló érzést érzek váratlanul.A vérnyomásomat szoktam mérni:SYS hol 120 felett hol meg alatta vanegy...
        25 éves vagyok, tüneteim kb. 2011. augusztusában kezdődtek. Tüneteim: nagyon erős szúró jellegű esetek többségében bal halánték felöli fájdalom amit hányinger,szédülés, zaj és fényérzékenység kísér Felfelé nézek,sűrűn...
        Tisztelt Dr.Úr/Nő!Azzal a problémával kerestem fel ezt az oldalt hogy most már 15 éve kissebb nagyobb szüntekkel iszonyatos fejgörcseim vannak.15 évesen voltam labor vizsgálaton koponya röntgenen amin egy vastagabb ér látszott amire nem montak...
        Tisztelt Doktor,a ferjemrol van szo most.Mar 53 eves,es kb.3-4 honapja faj a feje,volt mindenhol ,ahol csak lehetett,es nem talaltak semmit,amitol fajna feje.Most arrol szeretnek kerdezni,:miert faj a feje a sex utan??Anyira fajtatja a fejet,hogy ejulasig...
        Kedves Doktornő! 15 éves korom óta migrénes vagyok, korábbi tüneteim a következők voltak (időbeli sorrendben): szemkáprázás, furcsa térérzékelés, félrebeszélés-félreirás, elviselhetetlen fejfájás, hányinger, esetenként hányás,...
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! Gyerek korom óta hajlamos vagyok a fejfájásra, migrénre. Édesapám és anyai nagymamám szintén ilyenek. Eleinte még hatottak az algopiryn, nurofen, panadol erősségű gyógyszerek, azonban az utóbbi időben sajnos...
        Tisztelt Cim! Évek óta tartó iszonyu erős fejfájással szenvedek, ami egyre erősebb és 5-6 napig tart, havonta többször. Cinie 100 mg-os tablettát szedek olyankor, de az is csak 3-4 órára szünteti meg és ujra fáj.Az utóbbi alkalommal összesen...