• Zsibbadt, rendkívül kényelmetlen fejfájás, mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Nagyjából múlt hét vasárnap este óta tapasztalok tompa, leginkább zsibbadt jellegű, rendkívül kényelmetlen kisugárzást a nyakam jobb oldalán, közvetlenül a koponya alatt (lyuknál). Ez az érzés fájdalommentes, és hullámszerűen jelentkezik, főleg akkor, amikor leülnék a számítógép elé dolgozni. Az érzést leginkább úgy tudnám leírni, mintha több órán keresztül rendkívül intenzíven rezgették volna azon a ponton a tarkóm, és ennek az utóhatását érezném. Fájdalom, szédülés nem jelentkezik, inkább diszorientált érzés, bizonyos mozdulatok, pl a sarkam lecsapódása "berezgeti". Ez az érzés péntekről estéről szombat reggelre folyamatosan fennállt, még jelenleg is (szombat du.) kitart (péntek nappal semmi jele nem volt, nagyon hullámzó, de ennyi ideig még nem tartott ki). Ezen a tarkó ponton jellemzően erős migrénes fejfájás szokott lenni, de ez a tompa, zsibbadt "fájdalom" teljesen más jellegű. Hányás, hasmenés, hányinger, végtag zsibbadás nincs, közérzetem a fáradtságot leszámítva jó. Előzmény: Júniusban rengeteget stresszeltem egy gyomorbetegség (+félrediagnosztizálás) miatt, jelenleg is savmentesítő/csökkentő diétát folytatok. Az első tompa fejfájást megelőző 3 napon rendkívül rosszul aludtam éjszakánként, kb 2 óránként felébredtem, rendellenes pózban aludtam (gondoltam is rá hogy valami betokosodott izom nyomhatja az ideget). Alapjáraton rendkívül frontérzékeny vagyok, erős migrénre hajlamos, és sajnos sok stressz halmozódott fel az évek során. Gyógyszerek: Migrénemre szedett Quarellin-t, illetve egyéb bevált gyógymódokat (forró fürdő, sok folyadék) próbáltam, nem hatott. Mi okozhatja ezt a szokatlan, zsibbadt fájdalmat, és mivel lehetne a legjobban orvosolni? Sajnos, mivel számítógép előtti munkát végzek, ez az érzés rendkívül akadályoz a munkavégzésben, és szeretném mielőbb elmulasztani.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! A nyakizmok területén gyakran lépnek fel az Önéhez hasonló, kellemetlen diszkomfort érzések.Ezt a túlzott mértékű számítógépes munka és a stressz egyaránt kiválthatja, főleg, ha mindkettő jelen van egy időben.Ön érzi is, hogy fáradt. Mindenképpen lazítson, pihenésre, teljes kikapcsolódásra van szüksége.Kerülje a stresszeket, éljen továbbra is mértéktartó,egészséges életmódot,de legyen optimistább. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. július 22., 17:28; Megválaszolva: 2017. július 25., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: