• hormonvizsgálat eredménye_kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok, endometriózis gyanúja (UH alapján diagnosztizált csokoládéciszta) miatt, illetve részben saját kérésre (mivel korábban nem volt hormonszint meghatározásom) a közelmúltban vérvételes hormonvizsgálatom történt a menstruációs ciklusom 3. napján, amelynek eredménye a következő: TSH eredmény: 5,151 mIU/L (labor referencia értéke: 0,400 - 4,000 mIU/L) LH eredmény: 2,92 U/L follikuláris fázis: (labor referencia értéke: 2,12 - 10,89 U/l) FSH eredmény: 10,89 U/L follikuláris fázis: (labor referencia értéke: 3,85-8,78 U/L) Prolaktin 220,1 mIU/L Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5 (nem vagyok terhes) Ösztradiol eredmény: 161,4 pmol/L follikuláris fázis: (labor referencia értéke: 99,1 - 447,9 pmol/l) CA 125 értéke: 25 U/mL (labor ref. értéke: 0-30,2 U/mL) A referencia értékeket nézve, nekem a TSH és az FSH magasabbnak, az LH pedig alacsonyabbnak tűnik. Kérdésem, hogy mire utalnak ezen értékek, és mi lehet a javasolt kezelési mód? Most szeretném kezdeni a Lyndenette 20 nevű fogamzásgátló tablettát, szeretném azt is megkérdezni, hogy ezen értékek mellett szedhető-e? Babát jelenleg nem tervezek. Mellékelem a vérvizsgálatom eredményét.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegségek témában

        Tisztelt kérdező ! A Lyndinette tabletta szedhető ezen értékrk mellett. A magasabb TSH érték miatt pajzsmirigy hormon pótlása jön szóba, ami miatt kérem keressen fel endokrinológust!


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. március 22., 10:19; Megválaszolva: 2017. április 05., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó