• Jobb bordaív alatti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webbeteg 27 éves férfi vagyok és már 2-3 éve éreztem néha néha tompa fájdalmat a jobb bordaívem alatt, ez gyakran társult puffadással és teltségérzettel is,azonban mostanra úgy érzem kicsit súlyosbodott a helyzet.A jobb bordaív alatti fájdalom szinte állandósult(nem is fájdalom inkább csak kellemetlen érzés, elmentem vérvételre és ott a GPT értékem 55 volt, kreatin kináz értékem 265, a többi értékem normális volt!Utána hasi ultrahang vizsgálat következett ahol megállapították hogy a májam meg van nagyobbodva!Hétvégente el szoktunk járni Inni a haverokkal,de nem gondolnám hogy ez a gond! mellékeltem a hasi ultrahang és a vérvétel dokumentumait is kép formájában! Régebben szedtem Dermyc gyógyszert 1 évig, mert azt hittem hogy körömgombám van, pedig csak a pikkelysömör jött ki a körmömön is,Pikkelysömöröm 18 éves korom óta van, azonban nem olyan komoly, a fejbőrömön és a körmeimen van,de a testemen csak 4-5 helyen kis foltban.Hepatitisre gyanakszom még de a májértékeimet nem gondolom annyira rossznak, mit gondol mi állhat a máj megnagyobbodása hátterében, illetve milyen vizsgálatokat kellene elvégezni?

        Dr. Plósz János válasza a májnagyobbodás témában

        Az 55-ös GPT érték nem riasztó, minden további nélkül magyarázhatja a korábbi gomba-ellenes kezelés. A jobb bordaív alatti fájdalom és a haspuffadás jelentkezése valószínűleg inkább a vastagbélben képződő fokozott gázmennyiség illetve ennek a máj alatti vastagbélkanyarulatban való megrekedése miatt lehet. Javaslom, használjon pár hétig probiotikumot és mozogjon rendszeresen, intenzíven. Hepatitis több ezres GOT és GPT értékkel jár.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. július 23., 16:26; Megválaszolva: 2017. július 31., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: