• Kis csomó a végbélben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 hónappal ezelőtt erős fájdalmat éreztema végbelemben. Gondoltam a belsőaranyerem fájhat (ezt régebben kezelték) Aranyérkenőcsöt használtam, és éreztem belül egy kisebb csomót. Jártam orvosnál, (proktólogusnál) Ő semmilyen kórosat nem tapintott, a papíromon is ez áll.Aranyérre kaptam kúpot, de mintha a csomó nagyobb lenne. Olyan mintha az aranyéren magán lenne. Nagyon aggódom.

        Dr. Plósz János válasza a aranyér témában

        Erős fájdalom végbélnyálkahártya-berepedés jele lehet, ennek krónikussá válása okozhat tapintható csomót a végbélnyílásban. Érdemes lehet egy rectoscopos (endoscopos végbélvizsgálat) vizsgálatot végeztetni, ennek során teljes biztonsággal megítélhető az eltérés.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. június 05., 13:09; Megválaszolva: 2017. június 07., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Két éve vannak ismeretlen eredetű emésztési panaszaim (szervi okok kizárva), illetve ehhez társuló (főképp szociális) szorongás, ezek nagyon megnehezítik a mindennapjaim. Nem tudom melyik váltotta ki a másikat, de egy hete...
        Tisztelt Doktor úr, Pontosan egy hete sajnos "kibújt" a külső aranyerem. Eléggé fájdalmas csomó alakult ki. Korábban is volt, de most kicsivel nagyobb (borsószemnyi). Elkezdtem a szokásos kezelést, kúp + kenőcs (Reparon, Sperti, körömvirág...
        Jó napot kedves Doktor úr/nő! Azt szeretném tudni, hogy normális e a formált, megfelelő mennyiségű és állagú székletet bevont, vékony nyálka réteg,ami szinte víztiszta szerű. Ezáltal a székletem nem matt, hanem kissé fénylik. Naponta 3...