• emésztési probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm.Tavaly ősszel volt egy súlyosabb végbélgyulladásom,proktológus által felírt kúpokkal 2 hónap alatt elmult...azóta mindent megteszek hogy a székletem rendben legyen..de hiába.Inni iszok eleget csak kicsi a hólyagom sokat járok üríteni sajnos.Ha rostosabban eszek akkor másnap többször is van székletem ami mar vagy szúr(hasmenéses tünetekkel de az állaga nem híg)búzakorpát is napi 2x joghurtba...de azóta hiába mindent elkövetek folyamatosan kiujul a repedésem mert a széklet állagán nagyon nehezen tudok változtani.minden nap van székletem van amikor 3x 4x is...kérdésem az lenne hogy lehet valami komolyabb betegség az ok...gyógyszereket nem szedek..kúpokat használok a repedésre.kérem segítsen...a hasam nem fáj néha tompán szúr jobb oldalt középen...csak mikor hasmenésnek indul aztán rendes széklet lesz belőle...nem szokott véres lenni csak a törlő a repedéstől valószínűleg...válaszat előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a széklet témában

        A végbélnyílás berepedését a záróizom fokozott tónusa segítheti elő (ez pedig az első kialakult berepedés okozta fájdalomra adott természetes reakció). Mindenképp érdemes megpróbálni a Rectogesic kenőcs használatát (ez segíthet a túlzottan görcsös-feszes záróizom ellazításában, a berepedések gyógyulásában).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. február 23., 16:55; Megválaszolva: 2017. február 27., 20:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: