• Azt szeretném végre megtudni, hogy mitől hat rám ennyire erőteljesen az energiaital?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem csak egyszerűen élénkít. Enyhe szédülés és enyhe koordinációs gyengeségek léphetnek fel, és amellett hogy felpörget, úgy érzem eufóriát is okoz: nagyon jókedvű, vidám leszek tőle, szinte röpülök! Vicces dolgok jutnak eszembe, feloldódnak a gátlásaim, beszédes, néha ingerlékeny leszek. Néha kezem is remeg. Ezt okozza nálam, amióta megittam az első dobozzal, 14 évesen! Csak azért érdeklődöm, mert nem vettem észre, hogy ez másokra is ilyen túlzó hatást gyakorolna, és bár kerestem az interneten, nem jöttem rá, mi okozhatja ezt az én esetemben. Bevallom néha kifejezetten élvezem ezeket a hatásokat.

        Dr. Diószegi Judit válasza a energiaital témában

        Kedves Levélíró! Az energiaitalok nagy mennyiségű koffeint szoktak tartalmazni, mely túlzott fogyasztása okozhat kézremegést. A koffein egyébként az agyi erek tágítása révén élénkít, fokozza a szívverést és veseműködést, gyorsítja a légzést. A túl nagy mennyiség viszont szorongást, remegést (ahogyan említettem), hőemelkedést, túl szapora szívdobogást, álmatlanságot okozhat, ezért nem javasolt a túl sok energiaital fogyasztása. Nem szokott az energiaitallal együtt esetleg mást is fogyasztani? Az magyarázná a leírt tüneteket. Esetleg nem a ciklusosan megjelenő feldobott hangulatban issza az energiaitalokat? És akkor a fogyasztás már csak a jó kedvű állapot következménye. Egyébként az ilyen ciklusokban jelentkező túl jó kedv, gátlástalanság, feldobottság pszichiátriai kivizsgálást igényel.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. szeptember 08., 19:04; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: