• Azt szeretném végre megtudni, hogy mitől hat rám ennyire erőteljesen az energiaital?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem csak egyszerűen élénkít. Enyhe szédülés és enyhe koordinációs gyengeségek léphetnek fel, és amellett hogy felpörget, úgy érzem eufóriát is okoz: nagyon jókedvű, vidám leszek tőle, szinte röpülök! Vicces dolgok jutnak eszembe, feloldódnak a gátlásaim, beszédes, néha ingerlékeny leszek. Néha kezem is remeg. Ezt okozza nálam, amióta megittam az első dobozzal, 14 évesen! Csak azért érdeklődöm, mert nem vettem észre, hogy ez másokra is ilyen túlzó hatást gyakorolna, és bár kerestem az interneten, nem jöttem rá, mi okozhatja ezt az én esetemben. Bevallom néha kifejezetten élvezem ezeket a hatásokat.

        Dr. Diószegi Judit válasza a energiaital témában

        Kedves Levélíró! Az energiaitalok nagy mennyiségű koffeint szoktak tartalmazni, mely túlzott fogyasztása okozhat kézremegést. A koffein egyébként az agyi erek tágítása révén élénkít, fokozza a szívverést és veseműködést, gyorsítja a légzést. A túl nagy mennyiség viszont szorongást, remegést (ahogyan említettem), hőemelkedést, túl szapora szívdobogást, álmatlanságot okozhat, ezért nem javasolt a túl sok energiaital fogyasztása. Nem szokott az energiaitallal együtt esetleg mást is fogyasztani? Az magyarázná a leírt tüneteket. Esetleg nem a ciklusosan megjelenő feldobott hangulatban issza az energiaitalokat? És akkor a fogyasztás már csak a jó kedvű állapot következménye. Egyébként az ilyen ciklusokban jelentkező túl jó kedv, gátlástalanság, feldobottság pszichiátriai kivizsgálást igényel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. szeptember 08., 19:04; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...