• Erős paprika

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap este nagyobb mennyiségű erős paprikát dolgoztam fel, abban a tudatban, hogy édes paprika. A munka végezte után kb. 10 perccel erős égő érzést tapasztaltam, azóta csak úgy elviselhető, hogy folyamatosan váltott hideg vízben tartom a kezeimet, az egész éjszakát ébren töltöttem. Kérem a segítségét, hogyan enyhithetném fájdalmamat. Sajnos olyan helyzetben vagyok, hogy orvost ma nem tudok elérni (pici babával vagyok egyedül). Előre is köszönöm segítségét! Tisztelettel : B. Tímeaea

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fájdalom témában

        Tisztelt Hölgyem! Sajnos a paprika hatásának elmúlásához időre van szükség. A capsaicin nevúű anyag felhalmozódása okozza ezt a kellemetloen érzést. Erre enyhítésként lehet Calcium pezsgőtablettából készült italt fogyasztani, vagy a bőrre antihisztamin tartalmú kenőcsöt kenni, vízzel hűsíteni. A legjobb gyógyszer az idő, mert amint a kellemetlen érzést okozó anyag eltávozik, azon nyomban szűnik az Ön panasza is.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. augusztus 02., 10:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...