• Erős paprika

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap este nagyobb mennyiségű erős paprikát dolgoztam fel, abban a tudatban, hogy édes paprika. A munka végezte után kb. 10 perccel erős égő érzést tapasztaltam, azóta csak úgy elviselhető, hogy folyamatosan váltott hideg vízben tartom a kezeimet, az egész éjszakát ébren töltöttem. Kérem a segítségét, hogyan enyhithetném fájdalmamat. Sajnos olyan helyzetben vagyok, hogy orvost ma nem tudok elérni (pici babával vagyok egyedül). Előre is köszönöm segítségét! Tisztelettel : B. Tímeaea

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fájdalom témában

        Tisztelt Hölgyem! Sajnos a paprika hatásának elmúlásához időre van szükség. A capsaicin nevúű anyag felhalmozódása okozza ezt a kellemetloen érzést. Erre enyhítésként lehet Calcium pezsgőtablettából készült italt fogyasztani, vagy a bőrre antihisztamin tartalmú kenőcsöt kenni, vízzel hűsíteni. A legjobb gyógyszer az idő, mert amint a kellemetlen érzést okozó anyag eltávozik, azon nyomban szűnik az Ön panasza is.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. augusztus 02., 10:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: