• Gyomor erosio

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Februárban gyomortükrözésem volt, ahol a leletem a következő lett: " Akadálytalan eszközvezetés a szabályos endolumenü, ép nyálkahártya borítású nyelőcsőbe, melynek a cardia feletti szakasza lobos. A cardia csillag alakú zárt, öklendezéskor diónyi gyomornyh. hernializacio látható. A Z-vonal a fogsortól 40 cm eszközhosszra ép. A gyomorban kp. mennyiségű éhgyomri secretum, a falak levegőbefvásra jól tágulnak, a peristaltica végig halad. A cardiatáj, fornix retroversioban ép. A corpus nyálkahártya ép, a redőzet szabályos. Az angulus ép. Az antrum kerek, a nyálkahártyán a ppylorus előtt a melső falon két savhaematinnal fedett erosio van. Biopsia. A pylorus centrikusan zárt. A bulbus kerek, nyálkahártya ép. A postbulbaris szakasz, illetve a mélyduodeum ép, a Kerkring redőzet szabályos. A leszálló szárban epés benék. UREAZ." Diagnózis: Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel Javaslat: 2x20mg Pantoprazol Sandoz, 4x1 Venter javasolt A hat hetes kúra után még négy hétig 1x20mg Pantoprazol Sandoz-t szedtem, majd abbahagytam az orvos javaslatára. Egy ideig rendben is volt minden, de pár hét után egy étrendileg nehezebb hétvégét követően újra jelentkeztek a jobb bordaív alatti szúró érzés, ami étkezésre elmúlik, majd újra jelentkezik. Az orvosom szerint nincs szükség újabb endoszkópos vizsgálatra, helyette kezdjem el szedni újra az 1x20mg Pantoprazol Sandoz-t. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint az 1x20mg Pantoprazol helyett elegendő lehet-e inkább a 4x1 Venter, vagy az nem kielégítő gyógymód erre a problémára? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a gyomorpanasz témában

        Tekintettel arra, hogy az endoscopos lelet rosszindulatú folyamatot kizárt, lehet próbálkozni mind a két terápiás lehetőséggel. Bármelyiket is választja, a gyógyszerek mellett a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása sokat segíthet a panaszok megelőzésében.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. június 13., 14:36; Megválaszolva: 2018. június 13., 16:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...