• viszeresség és aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Már gimnazista koromban fásliztam a lábam a kitüremkedő viszér miatt. 3 gyermeket szültem mind a három szülés után felületes viszér gyulladást kaptam és egyet a harmadik terhesség alatt, kétszer volt mélyvénás trombózisom, ezért legalább 12 éve syncumárt szedek, csináltak vénás ultrahangot és a mélyvénás trombózis már nem látszik, de a belső lábszáron látszik elpirosodott a bőr, és beszűkült. Szintén fiatal korom óta küzdök székrekedéssel olyan szinten hogy hosszú évek óta csak hashajtóval van székletem de már nagyon ingerem sincs, pedig sok mindent megteszek a táplálkozásban is, reggelente salátalevelet és almát turmixolok össze egy kis vízzel és azt iszom, fehér kenyeret és pékárút sem eszek csak teljes kiőrlésűt és cukor helyet is eritritolt használok. Stadalaxot szedtem minden este és ha úgy éreztem ez nem elég másnap ittam egy szenna teát, ajánlották a mályvateát kipróbáltam hatot is de a végbélnyílásnál elkezdett viszketni másnap pedig a széklet után vérzett kicsit csak törlésnél mutatkozott, megijedtem mert szedem a syncumárt és nehogy nagy baj legyen és azóta is félek, belgyógyászatra átmentem azt mondták valószínű kijött a belső aranyerem, mert ülni biciklin is jól tudok csak azt érzem hogy a végbélnél van valami ami nem tapintható ki kívülről, sperti végbélkúpot és hemorid kenőcsöt vettem és azt mondták ha egy hét múlva sem szűnik megcsinálják a végbéltükrözést alsó szakaszon, de félek a syncumár miatt. Moxalole port ajánlották a hashajtsra, de nekem három tasak is kell hogy legyen székletem igaz azóta nem vérzett, de a rossz érzés azóta is ott van a végbélnél. Beléptem a változó kórba, kb. féléve állapították meg hogy pajzsmirigyes vagyok,leszoktam 30 év után a dohányzásról 1,5 éve és ezzel az étrenddel azt értem el hogy nem híztam tovább. Kérdésem szeretném megtudni hogy ez az állapot összefügg-e a nagyfokú viszerességemmel és hogy megcsinálhatják-e a beavatkozást a syncumár miatt nem vérzek-e el?Szeretném megkérdezni hogy ez valóban belső aranyér-e? Mielőbbi Válaszát köszönöm szépen.

        Dr. Plósz János válasza a aranyér témában

        A visszeresség és az aranyeresség összefügghet, mindkettő alapja a veleszületett kötőszöveti gyengeség. Az, hogy tényleg aranyerek okozzák-e a panaszt, csak vizsgálat után lehet megmondani, de a vastagbél-vizsgálat elvégezhető nyugodtan a Syncumar-terápia mellett is (előtte a Moxalole-ból 20 csomaggal kell elfogyasztani előkészítésképpen). A diodmin terápia (Detralex, Venotec) jó hatású lehet a visszerességben és az aranyerességben is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. október 02., 09:06; Megválaszolva: 2017. október 02., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó