• Állandó hasmenés - Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Megpróbálom röviden leírni a problémámat: hosszabb ideje szinte állandó hasmenésem van, és szeles vagyok. Voltam gyomortükrözésen, ami negatív lett, 3 alkalommal széklet- vér vizsgálaton, ami szintén negatív, laktóz és laktulóz vizsgálaton, ugyancsak negatív végeredménnyel. Elmentem egy gasztroenterológushoz, aki Kreont írt fel, és elküldött vérvizsgálatra a pajzsmirigy működés ellenőrzése miatt, annak még nincs eredménye. Javasolta még a Heliobacter tesztet is. Ez az állapot már ellehetetleníti a mindennapjaimat is. Nem merek elindulni itthonról sehová, nehogy WC-re kelljen mennem, amikor mindenképpen fontos, akkor Normaflore-t iszom, veszek be 2 széntablettát, vagy 1-2 Lopediumot. Gyakran úgy is érzem az utóbbi időben, hogy nem érek el a mosdóig, az is előfordult már, hogy kis mennyiségű széklet beszaladt, olyan gyorsan kellett mennem. Ismerősöm javasolta, hogy szedjek Aloe termékeket, mint gél stb., de nem tudom, hogy ez jó lehet-e nekem. Kérem segítsen, szíveskedjen tanácsot adni, hová, merre menjek, mit szedjek, milyen vizsgálatokat kérjek. Béltükrözésen nem voltam, mert azt mondta a szakorvos, hogy nem valószínű a daganat, mivel nincs vér a székletemben. De én már félek. Családomban nem volt ilyen betegség. Koszorúér szűkületem van, 4 stent van az ereimben, ezért napi 9 szem gyógyszert szedek, lehet valamelyik mellékhatása? Várom szíves válaszát, amit nagyon szépen köszönök! Tisztelettel: Veresné

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Kedves Veresné! A vastagbél vizsgálat a panasz miatt indokolt lehet még akkor is, ha nincs vér a székletben. Ha ez is negatív, akkor érdemes megpróbálni más típusú probiotikumot is használni, akár kombináltan, tartósan (legalább 1 hónapig). Ha nem alakul, a szedett gyógyszerek között olyat nem látok, ami jellemzően hasmenést okozna, de ez is előfordulhat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 28., 09:53; Megválaszolva: 2017. április 28., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: