• Hány évente érdemes menni szűrésre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz János! 2013-ban voltam gyomortükrözésen, mert panaszaim voltak. Nem találtak semmi kórosat, de azért kaptam gyomornedv ellenálló tablettát, a panaszok meg is szűntek egy idő múlva. Most megint visszatértek, célszerű újból elmenni gyomortükrözésre? Egyáltalán hány évente érdemes eljárni szűrésre?

        Dr. Plósz János válasza a gyomor témában

        Gyomor tekintetében nincs meghatározott szűrési periódus, mert a gyomor rosszindulatú folyamata nem olyan gyakori nálunk, hogy ez indokolt legyen (Japánban illetve egyes ázsiai országokban lényegesen gyakoribb az előfordulás). A vizsgálat elvégzését panaszok jelentkezése indokolhatja. Az ugyanakkor kimondható, hogy 5 év alatt nem szabadna ép nyálkahártya területről rosszindulatú folyamatnak kialakulnia.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 10., 16:47; Megválaszolva: 2017. április 10., 19:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: