• Szájüregi rák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Édesanyámnál (63 éves) rosszindulat szájüregi daganatot diagnosztizáltak, a jövő héten megy nyaki CT vizsgálatra, majd azt követően a műtétre. A kérdésem az lenne, hogy addig is mit szerezünk be számára, mivel "gyógyítsuk"? A várakozás a legnehezebb.... Még egy nagyon fontos kérdés: tudnának-e ajánlani nekem olyan betegklubot, vagy fórumot, ahol hasonló betegségből gyógyultan kikerülők írnak magukról, arról, hogy nekik mi használt a gyógyulásukhoz? Előre is nagyon szépen köszönöm.

        Dr. Molnár Katalin válasza a szájüregi rák témában

        Kedves Kérdező, a szájüregi daganatok elsődlegesen ajánlható kezelése a műtét.A CT minden bizonnyal a műtét előtti felméréshez kell. A legtöbb : a száj és fogazat tisztántartása valamint a gége diéta betartása. Nem ismeretes olyan gyógyhatásu készítmény,mely a sebészeti műtétet helyettesítheti. Amennyiben mégse lehetne műteni - radiokemoterápia a lehetséges gyógyuláshoz vezető út. A műtét fül-orr-gégészeten vagy szájsebészeten szokott történni,ahol érdeklődni kell a helyi pl.gége műtött betegek vagy szájdaganatos betegek klubjáról,felvilágosítás nyerhető még a Magyar Rákellenes Liga helyi képviselőjétől is. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. október 27., 11:40; Megválaszolva: 2011. október 29., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: