Táplálkozási nehézség

Tisztelt Doktor Ur/Nö! Apukámrol lenne szó, szájüregi daganata van.6 kemoterápiát és 32 sugárkezelést kapott. A sugárkezelést ma fejezte be.Jol reagált a kezelésekre. A gond az hogy a sugárkezelés miatt nem bir enni. Már 25 kg-ot fogyott.Rettenetesen ki van száradva a szája, nagyon nehezen tud nyelni, csipják az ételek.Csak levest és pudingot tud enni, esetleg tejben áztatott kenyeret.Semmi gyümölcsöt, zöldség félét, pedig pépesitve készitem el neki.Nutridrinket is vásároltunk neki, de az is csipja.Én már kifogytam az ötletekböl, már minden fajta ételt kiprobáltunk.Nem szeretném ha tovább fogyna, rontana biztos a gyogyulásán. Mi ilyenkor a megoldás? Mit adjak neki? Langyos sos, szodabikarbonás vizzel öblögeti a száját naponta legalább 30szor.De már ez is csipja.De kibirja! Nagyon szeretne enni, éhes ö nagyon de lehetetlen. Mikor mulnak el ezek a tünetek? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza szájüregi rák témában

A leírás alapján a fej-nyaki daganatos beteg problémája kerül tárgyalásra.

Persze nem mondja meg - véletlenül sem, egyébként ez a betege szokása -, hogy pontosan hol is van ez a daganat.

A szájüregben, a garatban, a gégében, melyik oldalon, milyen nyaki nyirokcsomó-áttétekkel jár, stb.?

A sugárkezelés miatt nem tud enni - írja.

Nem véletlenül a daganat volt előbb, és ezért kellett sugárkezelni? Tehát a daganat miatt nem tud enni.

Nem minden betegségért kell az orvosokat hibáztatni.

Próbál sós szódabikarbónás vizet (miért? ) , ezt-azt, de egy szót sem ír véletlenül sem a daganat jelenlegi helyzetéről (hol van, mekkora, milyen anatómiai szerveket érint, stb.) , ezért nem tudok véleményt mondani.

Nem bíztatom, mert amit a levélből kiveszek, az nem jó.

Kérdés: 2012. július 03., 17:24; Megválaszolva: 2012. július 25., 14:58
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szájüregi rák
Tisztelt Weborvos! Édesanyámnál (63 éves) rosszindulat szájüregi daganatot diagnosztizáltak, a jövő héten megy nyaki CT vizsgálatra, majd azt...
Érdeklődés a lehetőségekről
Rutascorbin
Adenocarcinoma