• Autoimmun?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Tanácsadó! Két éve szeretnék rájönni, hogy mi a problémám, de sajnos eddig nem sikerült. Két éve van hőemelkedésem (37,3-37,8), ez a fő tünet, emellett fáj a fejem és ízületi problémáim is vannak, májusban meniscus szakadás miatt operáltak. A két év alatt számos vizsgálatom volt, mindig magas a süllyedésem,(40 körüli), magas a CRP(14), ANF pozitív, emellett rendszeresen vérszegény vagyok(ÁLt vvt térfogat,hemoglobin, vvt hemoglobin tart alacsony), volt, hogy injekcióztak is és fáradékony is vagyok. Plusz információként reflux betegségem van és laktózérzékeny is vagyok. Magas a vérnyomásom, és a pajzsmirigyem kisebb az átlagosnál és sűrűbb szerkezetű, de a TSH és a prolaktin jó. Fül-orr gégészeten azt mondták, hogy nem olyan rossz a mandulám,de ha nincs más vegyük ki. Most már nagyon szeretném tudni mi a probléma ,mert a térdem nem gyógyul, valószínűleg a folyamatos gyulladás miatt. Lázambulancián azt a választ kaptam, hogy a hőemelkedés majd "lekopik" és ha nagyobb baj van az majd úgyis kijön. Hát én pedig most szeretnék járni, nem akkor ha majd egyszer kiderül mi a probléma. Kezdem feladni , így két év után, ezért kérek segítséget. Lehet ez autoimmun betegség? Köszönettel, Rita

        Dr. Szántó Antónia válasza a autoimmun témában

        Tisztelt Kérdező, nem tudom megmondani, hogy mi a problémája. Fontos lenne tudni, hogy immunológiai vizsgálatok közül csak ANF-et néztek, vagy mást is, de minden más negatív lett. Az is fontos, hogy mennyire vérszegény, illetve hogy a térdén kívül fáj-e más ízülete is. A reflux, laktóz intolerancia, magas vérnyomás nem az autoimmun betegség jellegzetes tünetei. De amint látom, rendszeresen jár kontrollra, ez a lényeg. Ha ebből autoimmun betegség is lesz, akkor is teljesen elképzelhető, hogy évek alatt alakul ki és nem lehet rögtön megmondani, hogy van-e vagy nincs. Azt tisztázza, hogy a mandula lehet-e góc, és ha igen, akkor mindenképpen vetesse ki. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. október 04., 22:33; Megválaszolva: 2011. október 07., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: