• SLE

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Dr Nő. Már segített nekem többször is a tanácsaival. Betegségeim :RA ,FSGS és rendszeresen járok kontrollra 3 havonta mert lehet hogy az Sle sem kizárt.Már 1 éve nem szedek medrolt imuránt .A vizeletemben fehérje van,Anti Dna, rf pozitív vagyok és rajnaud sy is.Eddig elég jól voltam,de az utóbbi 1-2 hónapban megszaporodtak a bajaim. A leginkább a bőr problémák: arcomon és a lábaimon jelentkeznek.Borzalmas viszketéssel, piros foltokkal egyre nehezebben múló pöttyökkel .a másik új tünetem a csípő és derék fájdalom amely gyakran komolyan gátol a mozgásban,járásban az éjszakai pihenésben,bár nem mindennapos mint a viszketés.Az RA aktiválódik vagy az SLE ? A viszketéshez 2-3 éve napallergia is társult de most még ez nap hiányában nem mutatkozik.A válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Szántó Antónia válasza a SLE témában

        Tisztelt Hölgyem, sajnos, amennyire "látatlanban" meg tudom ítélni, ezek a bőrtünetek inkább SLE-re jellemzőek, különösen a fényérzékenységgel együtt. Azt nem írta, hogy az RA miatt milyen gyógyszert szed most. Szerintem menjen vissza kontrollra, valószínűleg ismét szteroidot kell szednie. Az ízületi fájdalmak, amiket említ, lehetnek kopásosak is.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. március 05., 12:18; Megválaszolva: 2011. március 08., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: