• Tisztelt immunológus Dr.Úr/Nő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár napja a következő leletet kaptam kézhez :vérkép rendben, immunológia : CD19: 21,0 (H)%, CD5:8,0 (H) %, CD48: 1,785714(N), (Az emelkedett CD5+ B sejt arány miatt további hematológiai vizsgálat indokolt ) A többi immun eredmény határértéken belül, most az ANA is csak 6,9 .Nem diff.collagenozissal kezeltek évekig, most csak kolhicint kapok az érgyógyszerek mellett, és apranaxot szedek .Ez az eredmény utalhat valami komolyabb problémára-betegségre? Esetleg az immunbetegség differenciálódására ?Fizikálisan nem érzem túl jól magam, bár vannak néha jobb napjaim. Gyenge, és igen fáradékony vagyok, keveset és rosszul alszom, sokszor úgy érzem, hogy még a hajam is fáj. Gyakran vannak hasi-alhasi panaszaim, (bizonyítottan nem nőgyógyászati eredetű).A pentoxifillines infúzió sem hatott úgy mint előbb, már alig egy hónap után kezdődnek újra az érfájdalmak, görcsök, a lábam is egyre fáradékonyabb.

        Dr. Szántó Antónia válasza a kollagenózis témában

        Tisztelt Hölgyem, ezek a leletek nem utalnak differenciálódásra, semmi különöset nem jelentenek, a határértéktől éppencsak kicsit különböznek. A tünetei sem utalnak arra, hogy valamilyen konkrét autoimmun betegség alakult volna ki Önnél. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. december 16., 20:28; Megválaszolva: 2011. december 20., 01:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: