• Valóban autoimmun betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! Két napja kerestem fel a házi orvosomat a következő panaszokkal. Két hónapja kezdett el intenzíven hullani a hajam. Elkezdtem a Forcapil nevű kapszulát szedni, ami korábban ilyen problémánál mindig segített. Most nem jelent semmit.Bő egy hónapja azt érzem, hogy csak üléskor és fekvéskor a derekam jobb oldalától a térd alá intenzív fájdalom jelentkezik, valamint a jobb vállam nagyon fáj és a jobb kézfejem mutató újj magasságában is fájdalmas. Duzzadtnak nem látom, de gyakran tapasztalom, hogy a két kezem közül a jobb kezem hidegebb. Furcsa dolgot is észleltem, amit a következő képen tudok leírni: Ha hideg van, a jobb vállamtól lefelé az egész karom rettenetesen fázik, amit valahol mélyen a csontnál érzek.Éjszakánként gyakran ébredek a végtagjaim fájdalmára. Mindehhez bő egy hete állandó hőemelkedés társul. A friss laborleleteim teljesen rendben vannak. Minimális eltérés sincs. A háziorvosom immunológiára adott beutalót.Előfordulhat hogy autoimmun betegségem van? Január közepére van időpontom. Addig mit kezdjek a fájdalmaimmal és a hőemelkedésemmel? Várom szíves válaszát: Andrea

        Dr. Szántó Antónia válasza a autoimmun témában

        Tisztelt Andrea, ezek a tünetek nem utalnak autoimmun betegségre, ha a laborok teljesen rendben vannak. Amint írja is, polydiscopathiája van, az okozhatja a hajhulláson kívül az összes többi tünetet. A hajhullás elsősorban akkor utalhat autoimmun betegségre, ha foltokban jelentkezik. Gondolom, a gerincpanaszai miatt javasoltak már fájdalomcsillapítót, elég, ha addig azt szedi. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. november 18., 10:44; Megválaszolva: 2011. november 21., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: