• Sport és asztma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 2,5 éve sportolok rendszeresen és versenyszerűen. Pár hónapja derült ki,hogy hörgőszűkület miatt asztmám van,illetve a hörgőimben váladék van lerakódva.A vizsgálat eredményei szerint a tüdőm nem működött teljesen jól (a fújós tesztnél derült ki),viszont a Ventolin használata után 20%-al nőtt a tüdőkapacitásom. Viszont most már úgy érzem,nem használ a Ventolin.A panaszok visszajöttek,egyre többet szédülök edzésen és leszek rosszul egyik pillanatról a másikra.A pánik is egyre jobban kijön,amikor elkezdődik a rosszullét,s ez egy új dolog,eddig nem tapasztaltam. Vérvizsgálaton is voltam,de még csak vashiányt sem mutattak ki,ami az oka lehetne. Nem tudom mitévő legyek,hogyan tudom ezt kezelni és milyen orvoshoz,illetve kihez tudok fordulni ezzel... Tüdőgondozóba kértem beutalót,de félek,hogy nem fognak tudni sokkal többet mondani,mint múltkor.Eddig csak akkor lettem rosszul,ha terheltem a testemet,de most már egy székről való felállás is rendszeresen szédülést okoz. Kérem adjon tanácsot,hogy mitévő legyek!Mert egyelőre nagyon tanácstalanul állok ehhez és egyre kétségbeesetten,mert ez lehetetlenné teszi számomra az edzéseket. Köszönöm előre is és kellemes hétvégét kívánok!

        Dr. Boros Miklós válasza a asztma témában

        Tisztelt Kérdező! Ebben az életkorban a leírt légzésfunkció csökkenés a hétköznapi életben nem észrevehető. Mindenképpen javasolt vérnyomásnapló és stresszkezelés. A mozgásban legyen meg a fokozatosság és végezzen légzési rehabilitációt. Alkohol- és dohányzási tilalom. Legyen egy allergia vizsgálat és járjon rendszeresen ellenőrzésre.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 18., 15:11; Megválaszolva: 2011. június 22., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: