• asztma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő ! 2005 -ben kiderült , hogy allergiám van , illetve később kiderült , hogy asztmám is. Kaptam gyógyszert , sprét. Elhagytam a dohányzást. Később antiallergént is , mert nem használt. Csak a sprét használtam ha kellett. Körülbelül 2 év nem kellett használni. Lejártak el is dobtam , újat nem irattam. Az allergia meg van , de nem szedek rá semmit. Viszont pár napja újra érzem , hogy nehezebben kapok levegőt, főleg amióta bejött a nagy meleg. Kérdésem az lenne, hogy kellene sprét iratonm , mert van esély rá hogy megint rosszabodik? Sokat járok túrázni kerékpárral. Majd nem minden hétvégén járok. Nem volt gondom vele mostanában. De pár napja újra érzem. Rosszabodhat? Pázsit fű félék és mogyoró rozsra vagyok allergiás a régi tesztek alapján.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a asztma témában

        Kedves Hölgyem! Feltétlenül javaslom, hogy történjen kontroll, és újra gyógyszerfelírás. Az allergiaszezonban könnyen kialakulhat roham, ne kockáztassa meg, az antiallergént is érdemes szedni. Az asztma lefolyása nem egyenletes, sokszor követik egymást jobb és rosszabb időszakok, rendszeresen járjon orvoshoz, mert az elhanyagolt asztma veszélyes.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 27., 17:27; Megválaszolva: 2011. május 29., 12:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: