• Asztma és a gyógyszer mellélhatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        30 éves vagyok és 14 éves korom óta kezelt asztmás és allergiás beteg vagyok. Seretide diskus gyógyszert 3 éve szedem és 5 hónapja mellékhatása jelentkezett tachycard formájában . Nyugalmi állapotban is 90-100 között van a pulzosom. Kivizsgálás eredményekén a cardiológus isoptin írt fel. Kérdésem, hogy a saját tüdőgyógászom nem javasolj másik gyógyszert a seretide diskus helyett, viszont más megkérdezett orvos azt mondja más sprayt kell keresnem. A kardilogus szerint minden asztmás hörgőtágítónak ez a mellékhatása. A Seretide diskussal egyébként az asztmám kezelt és viszont mióta a pulzosom 90-110 között van fáradékonyabb vagyok. Ilyen esetben mit lehet tenni? Kell másik gyógyszert választani , ha ezzel a gyógyszerrel az asztma kezelt? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pataky Nóra válasza a asztma témában

        Kedves Kérdező! Kardiológusa jól mondta szinte minden aszthmás hörgtágítónak lehet tachycard mellékhatása. Azonban meg lehet próbálni más hörgtágító használatát, amennyiben panaszai továbbra is fennállnak. Kérje ki Tüdőgyógyásza véleményét!


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. május 22., 19:24; Megválaszolva: 2011. május 26., 22:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: