• Asthma bronchiale- forduljak orvoshoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! 2008 augusztusában a pulmonológián asthma bronchiale- intermittáló formát állapítottak meg nálam. Kaptam Neplitet és Ventolint. Két hónap múlva visszamentem, mert a tünetek nem múltak el, majd ezt a terápiát folytattam és mondták, hogy nem kell már visszamennem. A gyógyszerek elfogytak és tünetek a mai napig meg vannak. Reggelente erőteljes köhögés, váladékkal. A dg előtt 1,5 évig dohányoztam (napi 7-8 szálnál nem többet) majd abbahagytam. Tavaly visszaszoktam, de augusztusban megint leszoktam. Meg szeretném kérdezni, hogy normális -e ez dohányzás után? És ha igen, mennyi ideig? Már 3 éve kelek minden reggel köhögéssel, de mostmár nagyon zavar. Sokat kell köszörülni a torkomat napközben is. Kell-e mennem újból pulmonológiára, vagy majd enyhül? Előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a asztma témában

        Tisztelt Kérdező! Az első lépés mindenképpen a dohányzás teljes elhagyása. Nem ír az asthma diagnózisához nélkülözhetetlen légzésfunkciós értékekről. Mindenképpen legyen egy tüdőgyógyászati kontroll és légzésfunkció. Keressen fel fül-orr-gégészeti szakrendelést az esetleges ilyen jellegű probléma kizárása miatt. Addig is javaslom, hogy kerülje a szénsavas, alkoholos italokat, fűszeres ételeket. Emelje meg a fekhely fejvégét.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 08., 14:02; Megválaszolva: 2011. április 12., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Alvesco inhalátort használok. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezeken kívül még Nebilet 5mg gyógyszert is szedek. Az Alvesco inh. használata befolyásolja a Yasminelle gyógyszer hatását?...