• Asztma allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 15éve vagyok aszthma allergiás beteg, 4 keresztes a macskaszőrre,2keresztes a kutyaszőrre,parlagfűre és lágyszárú növényekre, a házipor allergiám és a toll allergiám a tesztben már nem mutatkozott, helyettük jött a múlt évben a növényekre az allergia. Nagyon szeretnék egy háziállatot, már évek óta töröm rajta a fejem, van rá esélyem h patkányt tartsak háziállatként? Előfordulhat h allergiás leszek a patkányszőrre is ? Ézt a dolgot akár egy vizsgálattal is ki lehetne deríteni ahogy a macskaszőr allergiát is ? Érdemes lenne kockáztatni? Milyen esélyeim vannak arra h patkányszőrre nem jön elő allergia, pár éve előjött a napallergiám , ha sokat vagyok tűző napon akkor bőrpir viszketés kis hólyagok..ha odafigyelek és viszonylag kevesebbet akkor semmilyen problémát nem okoz a napsütés. Választ előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kiss Bora

        Dr. Gál Mónika válasza a asztma témában

        Kedves Kérdező! Az allergiás asthma, a szénanátha és egyes allergiás bőrbetegségek is egy örökölt hajlamon alapulnak. Mivel önnél ez az örökölt hajlam fennáll, nagy az esélye úgyabb túlérzékenységek kialakulásának. Ha jelenleg negattív teszteket is produkálna patkányszőrre, igen valószínű, hogy a folymatos érintkezés miatt hamarosan arra is kialakulna az allergiája. Az ilyen ún. "atópiás" alkatúaknak nem szoktuk javasolni háziállat tartását, a lakásban pedig főképp nem. Ha mindenképpen kedvencre vágyik, akkor sem szabad azt egy légtérben elhelyezni Önnel.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 17., 09:57; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Alvesco inhalátort használok. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezeken kívül még Nebilet 5mg gyógyszert is szedek. Az Alvesco inh. használata befolyásolja a Yasminelle gyógyszer hatását?...