• Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!
        Egy,-másfél évvel ezelőtt kezdődött a melegallergiám. Mikor sportolok vagy leizzadok, vagy meleg vízzel zuhanyzok nagyon sokszor kiütések lesznek a bőrömön és nagyon viszketnek. Elmentem bőrgyógyászhoz és ő a Fenistil tablettát írta fel, amitől mindig álmosnak éreztem magam, ezért egy idő után inkább nem szedtem be, mert nem tudtam az iskolában odafigyleni. Azt szeretném kérdezni, hogy ez a melegallergia elmúlhat egyáltalán valamikor? Milyen másfajta gyógyszereket lehet szedni amik tényleg hatnak és nincs olyan erős mellékhatásuk? Válaszát előre köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező!

        A leírt tünetek alapján kolinerg csalánkiütése van, amelyet a testhőmérséklet bármi okból történő felmelegedése, a szervezetben acetilkolin felszabadulása vált ki. Pontos oka tisztázatlan és jellemzően nem lehet gyógyítani, csak kezelni. Tünetmentes akkor lehet, ha kerüli a kimelegedéssel járó szituációkat, az erőteljes fizikai megterhelést. Antihisztamin tablettát valóban szoktunk javasolni a  legtöbb esetben, amikor ennek ellenére kiütéses a beteg. Sajnos ezek mindegyike egy kicsit álmosíthat, de kaphatóak olyan új generációs készítmények is (általában csak receptre), amelyek kevésbé szedálóak.



        Kérdés: 2010-06-15 19:12:22; Megválaszolva: 2010. június 15., 19:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: