IMATINIB VIPHARM

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Imatinib Vipharm és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Imatinib Vipharm filmtabletta imatinib nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer. Ez a gyógyszer a kóros sejtek szaporodását gátolja az alább felsorolt daganatos betegségekben.

Az Imatinib Vipharm felnőtt- és gyermekkorban az alábbi kórképek kezelésére szolgál:

  • Krónikus mieloid leukémia (CML). A leukémia a fehérvérsejtek daganatos megbetegedése. A fehérvérsejtek általában segítik a szervezetet a fertőzések leküzdésében. A krónikus mieloid leukémia a leukémiák azon formája, amelyben egyes kóros fehérvérsejtek (mieloid sejtek) száma szabályozatlanul növekedni kezd.
  • Filadelfia kromoszóma-pozitív akut limfoblasztos leukémia (Ph pozitív ALL). A leukémia a fehérvérsejtek daganatos megbetegedése. A fehérvérsejtek általában segítik a szervezetet a fertőzések leküzdésében. Az akut limfoblasztos leukémia a leukémiák azon formája, amelyben egyes kóros fehérvérsejtek (limfoblasztok) száma szabályozatlanul növekedni kezd. Az Imatinib Vipharm gátolja e sejtek szaporodását.

Az Imatinib Vipharm ezen kívül felnőtteknél az alábbi betegségek kezelésére is szolgál:

  • Mielodiszpláziás/mieloproliferatív betegségek (MDS/MPD). Ezek a vér betegségeinek olyan csoportjai, amelyekben a vér egyes sejtjeinek száma szabályozatlanul növekedni kezd. Az Imatinib Vipharm gátolja e sejtek szaporodását ezen betegségek bizonyos altípusában.
  • Hipereozinofília szindróma (HES) és/vagy krónikus eozinofíliás leukémia (CEL). Ezek a vérképzőrendszer olyan betegségei, amelyekben egyes vérsejtek (eozinofil sejtek) szabályozatlanul szaporodni kezdenek. Az Imatinib Vipharm gátolja e sejtek szaporodását ezen betegségek bizonyos altípusában.
  • Dermatifibroszarkóma protuberánsz (DFSP). A DFSP a bőr alatti szövet daganatos megbetegedése, melyben egyes sejtek szabályozatlanul szaporodni kezdenek. Az Imatinib Vipharm filmtabletta e sejtek szaporodását gátolja.

A Betegtájékoztató további részében, ha ezekről a betegségekről teszünk említést, a rövidítéseket fogjuk használni.

Forduljon kezelőorvosához, amennyiben tudni szeretné, hogyan hat az Imatinib Vipharm, ill. miért részesül ebben a kezelésben.

IMATINIB VIPHARM GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó:
Vipharm S.A.
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

  • 100 mg kemény kapszula
  • 400 mg kemény kapszula

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók az Imatinib Vipharm szedése előtt

Az Imatinib Vipharm ot kizárólag olyan orvos írhatja fel Önnek, aki tapasztalt a vérrák és a szolid tumorok (tömör daganatok) kezelésében.

Gondosan kövesse kezelőorvosa valamennyi utasítását, még akkor is, ha azok eltérnének az ebben a Betegtájékoztatóban leírt általános információktól.

NE szedje az Imatinib Vipharm ot

ha allergiás az imatinibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Ha Ön úgy véli, hogy túlérzékenységi reakciója lehet, de nem biztos benne, további tanácsért forduljon orvosához.

Ha ez vonatkozik Önre, közölje azt kezelőorvosával és ne vegye be az Imatinib Vipharm ot.

Ha Ön úgy véli, hogy allergiás lehet, de nem biztos benne, forduljon kezelőorvosához tanácsért.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Imatinib Vipharm szedése előtt beszéljen kezelőorvosával:

  • ha máj-, vese-, vagy szívproblémái vannak, vagy korábban bármikor voltak.
  • ha levotiroxin-tartalmú gyógyszert szed, mert eltávolították a pajzsmirigyét.
  • ha Önnek valaha hepatitisz B fertőzése volt vagy jelenleg fennáll annak lehetősége. Erre azért van szükség, mert az Imatinib Vipharm a hepatitisz B fertőzés kiújulását válthatja ki, ami egyes esetekben halálos lehet. A betegeket kezelőorvosuk gondosan ellenőrizni fogja, hogy nem alakultak e ki a fertőzés jelei, mielőtt a kezelést elkezdi.
  • ha az Imatinib Vipharm szedése közben véraláfutást, vérzést, lázat, fáradtságot és zavartságot tapasztal, keresse fel kezelőorvosát. Ez a vérerek sérülésének, más néven a trombotikus mikroangiopátiának (TMA) a jele lehet.

Ha a fentiek bármelyike vonatkozna Önre, közölje azt kezelőorvosával, mielőtt elkezdené szedni az Imatinib Vipharm ot.

Az Imatinib Vipharm szedése alatt Ön érzékenyebb lehet a napsugárzásra. Fontos, hogy öltözékével takarja a napsütésnek kitett bőrterületeket, valamint, hogy magas fényvédő faktorszámú naptejet használjon. Ezek a szabályok gyermekekre is vonatkoznak.

Az Imatinib Vipharm mal végzett kezelés során azonnal értesítse kezelőorvosát, ha hirtelen testsúlynövekedést észlel. Az Imatinib Vipharm az Ön testében a víz visszatartását okozhatja (súlyos folyadékretenció).

Mialatt Ön szedi az Imatinib Vipharm ot, kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja, hogy a gyógyszer hat e.

Vérképét és testsúlyát is rendszeresen ellenőrzik majd.

Gyermekek és serdülők

Az Imatinib Vipharm CML ben szenvedő gyermekek és serdülők kezelésére is szolgál. Két éves kor alatti CML ben szenvedő gyermekek esetében nincs tapasztalat.

Ph pozitív ALL ben szenvedő gyermekek és serdülők esetében kevés tapasztalat áll rendelkezésre és az MDS/MPD, DFSP és HES/CEL ben szenvedő gyermekekkel és serdülőkkel nagyon korlátozott mennyiségű a tapasztalat.

Néhány gyermek vagy serdülőkorú növekedése a normálisnál lassabb lehet az Imatinib Vipharm szedése esetén. A kezelőorvos a rendszeres kontrollvizsgálatok alkalmával ellenőrizni fogja a növekedést.

Egyéb gyógyszerek és az Imatinib Vipharm

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is (például paracetamol) és a gyógynövény készítményeket (például orbáncfű) is.. Néhány gyógyszer egyidejű alkalmazás esetén befolyásolhatja az Imatinib Vipharm filmtabletta hatását. Növelhetik, illetve csökkenthetik az Imatinib Vipharm hatását, ami a mellékhatások előfordulási gyakoriságának növekedéséhez, illetve az Imatinib Vipharm hatásosságának csökkenéséhez vezethet. Az Imatinib Vipharm filmtabletta ugyanilyen hatással lehet néhány más gyógyszerre.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön vérrögképződést gátló gyógyszeres kezelést kap.

Terhesség, szoptatás és termékenység

  • Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával.
  • Az Imatinib Vipharm nem javasolt a terhesség ideje alatt, csak ha az egyértelműen szükséges, mert károsíthatja gyermekét. Kezelőorvosa megbeszéli Önnel a terhesség ideje alatti Imatinib Vipharm-kezelés lehetséges kockázatait.
  • A fogamzóképes életkorú nőknek hatékony fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt a kezelés időtartama alatt.
  • Ne szoptasson az Imatinib Vipharm-kezelés időtartama alatt.
  • Javasolt, hogy azok a betegek, akik aggódnak a termékenységük miatt, miközben az Imatinib Vipharm ot szedik, beszéljék ezt meg kezelőorvosukkal.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A gyógyszer szedésének ideje alatt szédülhet, álmosnak érezheti magát vagy látása homályossá válhat. Ha ez jelentkezik Önnél, ne vezessen, illetve ne kezeljen gépeket, amíg nem érzi ismét jól magát.

3. Hogyan kell szedni az Imatinib Vipharm ot?

Kezelőorvosa Imatinib Vipharm ot rendelt Önnek, mert Ön súlyos betegségben szenved. Az Imatinib Vipharm segíthet Önnek a betegség elleni küzdelemben.

Ezt a gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Fontos, hogy ezt mindaddig tegye, amíg kezelőorvosa vagy gyógyszerésze előírja. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ne hagyja abba az Imatinib Vipharm szedését, csak ha a kezelőorvosa úgy rendelkezik. Ha nem tudja a gyógyszert az orvos által előírtaknak megfelelően szedni, vagy ha úgy érzi, hogy már nincs rá szüksége, azonnal értesítse orvosát.

Mennyi Imatinib Vipharm ot kell bevenni?

Alkalmazása felnőtteknél:

Kezelőorvosa megmondja, hogy pontosan hány Imatinib Vipharm kapszulát kell bevennie.

  • Ha Önt CML miatt kezelik:

Az Ön állapotától függően az ajánlott kezdő adag vagy 400 mg vagy 600 mg:

400 mg, amelyet 1 db 400 mg os kapszula vagy 4 db 100 mg-os kapszula formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni vagy

600 mg, amelyet 6 db 100 mg os vagy 1 db 400 mg os és 2 db 100 mg os tabletta formájában, naponta egy alkalommal kell bevenni.

Kezelőorvosa növelheti vagy csökkentheti a dózist attól függően, hogy Ön miként reagál a kezelésre. Amennyiben az Ön napi adagja 800 mg (8 db 100 mg os kapszula vagy 2 db 400 mg os kapszula), vegyen be egy 400 mg-os (vagy 4 db 100 mg os) kapszulát reggel és egy második 400 mg os (vagy 4 db 100 mg os) kapszulát este.

  • Ha Önt Ph-pozitív ALL miatt kezelik:

A kezdő adag 600 mg, amelyet 6 db 100 mg os kapszula formájában, vagy 1 db 400 mg os és 2 db 100 mg os kapszula formájában, naponta egyszer kell bevenni.

  • Ha Önt MDS/MPD miatt kezelik:

A kezdő adag 400 mg, amelyet 4 db 100 mg os kapszula formájában, vagy 1 db 400 mg os kapszula formájában, naponta egyszer kell bevenni.

  • Ha Önt HES/CEL miatt kezelik:

A kezdő adag 100 mg, melyet 1 db 100 mg os kapszula formájában, naponta egyszer kell bevenni. Attól függően, hogy Ön miként reagál a kezelésre, kezelőorvosa úgy határozhat, hogy 400 mg ra növeli az adagot, amit 4 db 100 mg os kapszulában, 1 db 400 mg os kapszulában, naponta egyszer kell bevennie.

  • Ha Önt DFSP miatt kezelik:

Az adag napi 800 mg (8 db 100 mg-os kapszula vagy 2 db 400 mg os kapszula), amelyet reggel 4 db 100 mg os kapszulában vagy 1 db 400 mg os kapszulában és este 4 db 100 mg os kapszulában vagy 1 db 400 mg os kapszulában kell bevenni.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Az orvos megmondja, hogy mennyi Imatinib Vipharm kapszulát kell adnia gyermekének. Az alkalmazandó Imatinib Vipharm mennyiség gyermeke állapotától, testsúlyától és testmagasságától függ.

A gyermekeknek és serdülőknek adandó összdózis nem lépheti túl a 800 mg ot CML és a 600 mg-ot Ph+ALL esetén. A napi adag egyszerre is, de két részre elosztva is bevehető (felét reggel, másik felét este).

Mikor és hogyan kell szedni az Imatinib Vipharm ot?

  • Az Imatinib Vipharm ot étkezés közben vegye be. Ez segít elkerülni az Imatinib Vipharm szedése alatt jelentkező gyomorpanaszokat.
  • A kapszulát egészben, egy nagy pohárnyi vízzel kell lenyelni. Ne nyissa ki és ne törje össze a kapszulát, csak abban az esetben ha a beteg (pl. gyermek) nem tudja a kapszulákat lenyelni.
  • Ha Ön nem tudja lenyelni a kapszulát, felnyithatja azokat, és a port beleöntheti egy pohár szénsavmentes ásványvízbe vagy almalébe.
  • Ha Ön terhes, vagy fogamzóképes korú és gyermeke vagy egy nyelésre képtelen beteg számára megpróbálja felnyitni a kapszulát, kezelje óvatosan annak tartalmát, nehogy a por a szemébe vagy a bőrére kerüljön, illetve hogy elkerülje annak belégzését. A kapszula felnyitása után azonnal mosson alaposan kezet

Mennyi ideig szedje az Imatinib Vipharm ot?

Az Imatinib Vipharm ot naponta szedje mindaddig, amíg kezelőorvosa ezt előírja.

Ha az előírtnál több Imatinib Vipharm ot vett be

Ha véletlenül az előírtnál több kapszulát vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához. Orvosi megfigyelésre lehet szüksége. A gyógyszer csomagolását vigye magával.

Ha elfelejtette bevenni az Imatinib Vipharm ot

-Ha elfelejtett egy adagot, vegye be amint eszébe jut. Azonban, ha ez már majdnem a következő esedékes adag idejében történik, hagyja ki az elfelejtett adagot.

-Ezután folytassa a gyógyszer szedését a szokásos menetrend szerint.

-Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy gondozását végző egészségügyi szakembert.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ezek rendszerint enyhék vagy mérsékeltek.

Néhány mellékhatás súlyos lehet. Azonnal forduljon kezelőorvosához, ha az alábbiak közül bármelyiket észleli:

Nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet) vagy gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet) mellékhatások:

  • Gyors testsúlygyarapodás. Az Imatinib Vipharm hatására szervezete vizet tarthat vissza (súlyos folyadékretenció).
  • Fertőzésre utaló jelek, pl. láz, súlyos hidegrázás, torokfájás, szájfekélyek. Az Imatinib Vipharm csökkentheti a vérben a fehérvérsejtek számát, ezáltal Ön könnyebben megfertőződhet.
  • Váratlan vérzés vagy véraláfutás (ami sérülés nélkül jelentkezik).

Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet) vagy ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet) mellékhatások:

  • Mellkasi fájdalom, szabálytalan szívverés (szív-rendellenességre utaló jelek).
  • Köhögés, légzési nehézség, vagy fájdalmas légzés (tüdő-rendellenességre utaló jelek).
  • Kábultság, szédülés vagy ájulás közeli érzés (alacsony vérnyomás tünetei).
  • Émelygés (hányinger) étvágytalansággal, sötét színű vizelettel vagy a bőr, illetve a szemfehérje besárgulásával (máj-rendellenességre utaló jelek).
  • Bőrkiütés, bőrpír, hólyagokkal az ajkakon, szemeken, bőrön vagy a szájban, a bőr hámlása, láz, a bőr felszínéből kiemelkedő vörös vagy lila foltok, viszketés, égő érzés, gennyes hólyagokkal jelentkező bőrkiütés (bőr-rendellenességre utaló jelek).
  • Súlyos hasi fájdalom, vér a hányadékban, a székletben vagy a vizeletben, fekete széklet (az emésztőrendszer rendellenességeire utaló jelek).
  • A vizelet mennyiségének nagymértékű csökkenése, szomjúságérzés (vese-rendellenességre utaló jelek).
  • Émelygés (hányinger) hasmenéssel és hányással, hasi fájdalom, vagy láz (bél-rendellenességre utaló jelek).
  • Súlyos fejfájás, a végtagok vagy az arc gyengesége vagy bénulása, nehézkes beszéd, hirtelen eszméletvesztés (idegrendszeri rendellenességre, például koponyaűri vagy az agyban kialakuló vérzésre vagy vizenyőre utaló jelek).
  • Sápadt bőr, fáradtság és légszomj, valamint sötét vizelet (alacsony vörösvértestszámra utaló jelek).
  • Szemfájdalom vagy a látás romlása, vérzés a szemben.
  • Csípőfájdalom vagy járási nehézség.
  • A láb- és kézujjak zsibbadása vagy hidegsége (Raynaud-szindrómára utaló jelek).
  • A bőr hirtelen duzzadása és vörössége (cellulitisz nevű bőrfertőzésre utaló jelek).
  • Halláscsökkenés.
  • Izomgyengeség és izomgörcsök szívritmuszavarral (a vérben lévő kálium-mennyiség változásának jelei).
  • Véraláfutás.
  • Gyomorfájdalom émelygéssel (hányingerrel).
  • Izomgörcsök lázzal, vöröses-barna színű vizelettel, izomfájdalommal vagy izomgyengeséggel (izom-rendellenességre utaló jelek).
  • Kismedencei fájdalom, néha hányingerrel és hányással, váratlan hüvelyi vérzéssel, szédüléssel vagy ájulás közeli érzéssel, mely az alacsony vérnyomásnak tulajdonítható (petefészek- vagy méh-rendellenességre utaló jelek).
  • Kóros laboratóriumi teszt eredményekkel (pl. magas kálium-, húgysav- és kalciumszint, valamint alacsony foszforszint a vérben) összefüggő hányinger, légszomj, rendszertelen szívverés, zavaros vizelet, fáradtság és/vagy ízületi panaszok.
  • Vérrögök a kis vérerekben (trombotikus mikroangiopátia).

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

  • Kiterjedt, súlyos bőrkiütés, hányinger, láz, bizonyos fehérvérsejtek magas száma, vagy sárgás bőr vagy szemfehérje (sárgaság tünetei) kombinációja légszomjjal, mellkasi fájdalommal/kellemetlen érzéssel, súlyosan csökkent vizeletürítéssel és szomjúsággal, stb. (ezek a kezeléssel összefüggő allergiás reakció jelei).
  • Krónikus veseelégtelenség.
  • A hepatitisz B-fertőzés kiújulása (reaktiválódása), ha Önnek korábban hepatitisz B fertőzése (egy májfertőzés) volt.

Azonnal forduljon kezelőorvosához, ha a fentiek közül bármelyiket észleli!

További lehetséges mellékhatások:

Nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet)

  • Fejfájás vagy fáradtság-érzés.
  • Hányinger (émelygés), hányás, hasmenés vagy emésztési zavarok.
  • Bőrkiütés.
  • Izomgörcsök, vagy ízületi-, izom- vagy csontfájdalmak az imatinib kezelés alatt, vagy az imatinib szedésének abbahagyását követően
  • Duzzanat, pl. bokaduzzanat vagy a szemhéj vagy a szem környékének duzzanata.
  • Testsúlygyarapodás.

Forduljon kezelőorvosához, ha a fent felsorolt mellékhatások súlyos formában jelentkeznek Önnél.

Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • Étvágytalanság, testsúlycsökkenés vagy ízérzési zavarok.
  • Szédülés vagy gyengeség.
  • Álmatlanság (inszomnia).
  • Szemváladékozás viszketéssel, vörösséggel és duzzanattal (kötőhártya-gyulladás), könnyezés vagy homályos látás.
  • Orrvérzés.
  • Hasi fájdalom vagy puffadás, fokozott bélgáztermelődés, gyomorégés vagy székrekedés.
  • Viszketés.
  • Szokatlan hajhullás vagy hajritkulás.
  • Kéz- és lábfejzsibbadás.
  • Szájfekély.
  • Ízületi fájdalom duzzanattal.
  • Szájszárazság, bőrszárazság vagy szemszárazság.
  • A bőr érzékenységének csökkenése vagy fokozódása.
  • Hőhullámok, hidegrázás vagy éjszakai izzadás.

Forduljon kezelőorvosához, ha a fent felsorolt mellékhatások súlyos formában jelentkeznek Önnél.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

  • A tenyér és a talp kivörösödése és/vagy duzzadása, mely zsibbadással és égő érzéssel járhat.
  • Fájdalmas és/vagy hólyagos bőrelváltozások.
  • A növekedés lelassulása gyermekeknél és serdülőknél.

Forduljon kezelőorvosához, ha a fent felsorolt mellékhatások súlyos formában jelentkeznek Önnél.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy ápolóját. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell az Imatinib Vipharm ot tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 30°C on tárolandó

A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Imatinib Vipharm kemény kapszula?

  • A készítmény hatóanyaga az imatinib (mezilát formájában).
  • Minden egyes Imatinib Vipharm 100 mg kemény kapszula 100 mg imatinibet tartalmaz (mezilát formájában).
  • Minden egyes Imatinib Vipharm 400 mg kemény kapszula 400 mg imatinibet tartalmaz (mezilát formájában).
  • Egyéb összetevők: magnézium-sztearát. A kapszulahéj zselatint, titán-dioxidot (E171) és tisztított vízet tartalmaz. A jelölő festék Sellakot, propilénglikolt, fekete vas-oxidot (E172), és kálium-hidroxidot tartalmaz.

Milyen az Imatinib Vipharm külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Imatinib Vipharm 100 mg kemény kapszula: átlátszatlan, fehér színű kemény zselatin kapszula, a tetején fekete „100” ehető tinta felirattal, fehér-halványkrémszínű, durva szemcsés por töltettel.

Imatinib Vipharm 400 mg kemény kapszula: átlátszatlan, fehér színű kemény zselatin kapszula, a tetején fekete „400” ehető tinta felirattal, fehér-halványkrémszínű, durva szemcsés por töltettel.

Kemény kapszulák alumínium /PVC/PE/PVdC buborékcsomagolásban, dobozban.

vagy:

Kemény kapszulák fehér átlátszatlan polietilén HDPE tartályban, amely indukciós hegesztéssel záródó betéttel és fehér átlátszatlan, garanciazáras, gyermekbiztos, csavaros, polietilén HDPE kupakkal van lezárva, dobozban.

Kiszerelés: 30 db, 60 db, 90 db vagy 120 db kapszula

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. február

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal