• Mégis van megoldás a kezelhetetlen asztmára

    Szerző:
    WEBBeteg

    Jó hír a kezelésnek ellenálló asztmában szenvedő gyerekeknek: légzési rendellenességük igenis gyógyítható lehet.

    Az Egyesült Államokban, körülbelül minden tízedik gyerek asztmás, és hozzávetőlegesen húszból egy szenved a betegség olyan súlyos formájában, amely nem reagál a szokásos kezelésekre. Dr. Andrew Bush és Dr. Sejal Saglani, a londoni Imperial School of Medicine kutatói, azonban a korábbi adatok elemzése után arra a következtetésre jutott, hogy a problémás asztmás esetek száma jóval alacsonyabb lehet.

    Hirdetések

    Téves diagnózis, nem megfelelő kezelés

    Számos gyermek esetében, tévesen súlyos asztmát diagnosztizálnak, vagy egyszerűen nem szedik megfelelően a gyógyszereiket. „Ezek a gyerekek számos problémával küzdenek” – nyilatkozta Bush a Reuters hírügynökségnek. „Az ápolók és a szülők együttműködésével, azonban a gyerekek körülbelül felénél el lehetne érni, hogy a gyógyszeres kezelés intenzívebbé tétele nélkül is hatékonyabban kezelhessék asztmájukat.”

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mivel kevés alapos tanulmány áll rendelkezésre a kezelésnek ellenálló fiatalkorú csoportról, a kutatók saját klinikai tapasztalataik, enyhe-mérsékelt asztmás gyermekekről, illetve súlyos asztmában szenvedő felnőttekről készült kutatások alapján elemezték a kérdést. Kimutatták, hogy számos kezelésnek ellenálló, asztmának látszó esetben, a betegek egyszerűen nem szedték megfelelően gyógyszereiket, vagy nem használták megfelelően inhalátorukat, vagy nem vették be minden nap a megfelelő mennyiségű gyógyszert. A betegek nagy része receptjeinek kevesebb, mint 80 százalékát váltotta ki, és a páciensek gyógyszerszekrényeiben tárolt orvosságok közül, soknak régen lejárt a szavatossága. A gyerekek körülbelül egynegyede, ráadásul dohányfüstnek is ki volt téve, ami súlyos problémát jelent az asztmás gyerekekre nézve.

    Mi lehet a megoldás?

    Az asztma megfelelő diagnosztizálását és kezelését érintő akadályok visszaszorítása érdekében, Bush és Saglani azt javasolja az orvosoknak, hogy nyúljanak vissza az alapokhoz: először értékeljék újra betegeik állapotát, hogy megerősítsék diagnózisukat, és garantálják, hogy az alapvető kezelési stratégiákat betartják. Ezután alaposan ki kell elemezni a tüneteket, majd személyre szabott terápiát kell kidolgozni a beteg igényei alapján. A kutatók szerint ígéretes, új asztma elleni gyógymódok állnak fejlesztés alatt, de minden jel arra utal, hogy a hagyományos terápiák megfelelő alkalmazásával, a gyerekek (és a felnőttek) több mint felét hatékonyan kezelni lehetne.

    (Medipress)
     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    A foglalkozási tüdőbetegség

    Nagyon sok olyan tüdőbetegséget okozó anyag létezik környezetünkben, amelyet munkánk során, munkánk miatt lélegezhetünk be. Az összes asztmás megbetegedés jelentős részét a foglalkozási asztma teszi ki.

    A sóterápia az allergiások légzését is könnyíti

    A sóterápia során a légtérben jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt, és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. Belégzéskor a gyógyító sórészecskék elérnek a hörgőkig, ott feloldódnak, majd a szennyeződések megkötése után azokat a beteg felköhögi, és megszabadul a nyálkahártyát irritáló szennyeződésektől, illetve a véráramba kerülve elhagyják a szervezetet. Azokban a helyiségekben, ahol sóterápiás levegőt állítanak elő, ami mentes a csíráktól, fertőzést okozó baktériumoktól, az allergia, asztma tüneteitől szenvedő betegek szó szerint fellélegezhetnek.

    Több mint TestŐr előzetes

    Az orrdugulás, a megfázás vagy az asztma nemcsak az alvást, de a napközbeni légzést is megnehezíti. Sóterápia egykor és most.
    A bőrrák közel 10 százaléka a szemhéjon alakul ki. Az UV sugárzás számos káros hatása eddig ismeretlen volt. Most összegyűjtjük őket.

    A munkanélküliségtől jobban félünk, mint az asztmától

    A betegek többsége fél bevallani, ha úgy véli, hogy a munkahelyi körülmények is szerepet játszanak az asztmája kialakulásában. Mit tegyen, ha asztmás és erősen szennyezett, a légutakat károsító környezetben dolgozik?

    Kisgyermekkel az orvosnál - Praktikus tanácsok szülőknek

    Nem egy felnőtt rémálma az orvosnál tett látogatás. A kiszolgáltatottság érzése és a bizonytalanság a közeljövő beavatkozásaival szemben, az idegen környezet jelenléte még az idősebb korosztály képviselőiben is szorongást szül.

    Ez csak allergia - Veszélyes lehet, ha elbagatellizáljuk

    Annak ellenére, hogy hazánkban a lakosság több mint 50 százaléka érzékeny legalább egy allergénnel szemben, a betegség súlyát még mindig kevesen ismerik fel. Prof. Dr. Nékám Kristóf allergológus erről, és a hiányzó ismeretek életveszélyes következményéről is beszélt a PrimaMedica Szakmai Napon tartott előadásában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.