• Megvannak a szakmai döntősök az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázaton

    Szerző:
    WEBBeteg

    A 2011-es Év Orvosa pályázaton még újdonságnak számított, hogy a betegek háláját és köszönetét kifejező történetekkel való közönségjelölés mellett, a szakma tiszteletét és elismerését fémjelző szakmai jelölésre is lehetőség nyílt.

    Az akkori kezdeményezés sikeresnek bizonyult, az 5 orvosszakmai kategóriában nagyszerű orvosok kerültek a dobogó legfelső fokára: Dr. Páll Gabriella házi gyermekorvos (Budapest), Prof. Dr. Cserni Gábor patológus, egyetemi tanár (Kecskemét), Dr. Oberna Ferenc osztályvezető sebész főorvos (Kecskemét), Dr. Harcos Péter neurológus, osztályvezető főorvos (Budapest) és Dr. Ruzsa Ágnes onkológus osztályvezető főorvos (Zalaegerszeg).

    Hirdetések

    A 2012-es Astellas-díj – Az év orvosa pályázatra a tavalyihoz hasonlóan, most is
    5 orvosszakmai kategóriában érkeztek jelölések: alapellátás, orvosi diagnosztikai szakterületek, sebészeti jellegű orvosi szakterületek, konzervatív orvosi szakterületek, valamint a rehabilitáció és krónikus ellátás szakterület. A Dr. Perner Ferenc sebész professzor vezette szakmai zsűri az egyes kategóriák legjobbjairól pénteken döntött. E szerint a 2012-es Év orvosa pályázat szakmai döntősei az alábbi jelöltek lettek:

    1. Alapellátás kategória döntősei (ABC-rendben) 

    Dr. Ádám Ágnes belgyógyász-háziorvos (Budapest)

    Dr. Budai Mária PhD klinikai fogorvos (Semmelweis Egyetem, Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika, Budapest)

    Dr. Magyarosy Edina PhD házi gyermekorvos (Budapest)

    2. Orvosi diagnosztika kategória döntősei (ABC-rendben)

    Prof. Dr. Kulka Janina patológus egyetemi tanár (Semmelweis Egyetem, II. Pathológiai Intézet, Budapest)

    Dr. Milics Margit radiológus főorvos (Zala Megyei Kórház, Zalaegerszeg)

    Dr. Szelei Béla radiológus-belgyógyász osztályvezető főorvos (Bács-Kiskun Megyei Kórház és Rendelőintézet, Kecskemét)

    Szoros versennyel zárt az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat


    Lezárult az idén hatodik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa 2012 pályázat közönségszavazása. Az elmúlt hetekben beküldött 8016 szavazat jelentős része az utóbbi néhány napra koncentrálódott, ami a résztvevő orvosok pillanatnyi helyezésének folyamatos változását eredményezte. Ez a változás még az utolsó az utolsó percekben is intenzív volt. A nemes versengés végül szoros eredményeket hozott, a dobogót jelentő harmadik és a negyedik hely között mindössze egyetlen pont különbség döntött. Szoros versennyel zárt az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat>>

    3. Sebészeti jellegű szakterületek kategória döntősei  (ABC-rendben)

    Prof. Dr. Bognár László gyermek-idegsebész szakorvos, klinikaigazgató, egyetemi tanár (Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Idegsebészeti Klinika, Debrecen)

    Prof. Dr. Pajor László urológus szakorvos, tanszékvezető egyetemi tanár (Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Urológiai Klinika, Szeged)

    Prof. Dr. Verebély Tibor gyermeksebész szakorvos, egyetemi tanár (Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Budapest)

    4. Konzervatív orvosi szakterületek kategória döntősei (ABC-rendben)

    Prof. Dr. Csiba László pszichiáter, neurológus szakorvos, intézetigazgató egyetemi tanár (Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Neurológiai Klinika, Debrecen)

    Dr. Meskó Éva PhD belgyógyász, kardiológus, angiológus főorvos, az orvostudomány kandidátusa (Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, II. Belgyógyászat Angiológiai Osztály, Kistarcsa)

    Dr. Szondy Klára pulmonológus, onkológus klinikai főorvos (Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika, Budapest)

    5. Rehabilitáció és krónikus ellátás kategória döntősei (ABC-rendben)

    Dr. Barna Gábor belgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs szakorvos (Budapesti Szent Ferenc Kórház, Kardiológiai Rehabilitációs Osztály, Budapest)

    Dr. Nagy Klára belgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs főorvos (Zala Megyei Kórház, Kardiológiai Rehabilitációs Osztály, Zalaegerszeg)

    A döntős orvosok méltatása és bemutatkozása a pályázat weboldalán érhető el.

    Az egyes kategóriák idei legjobbjairól a szakmai zsűri a 2013. február 6-i Astellas Díjátadó Gála megkezdése előtti órákban dönt. A nyertesek személyét az ünnepi ceremónián jelentjük be. A díjátadóra természetesen valamennyi döntős orvos meghívást kap, elismeréseiket ünnepélyes keretek között ott vehetik majd át. 

    A pályázat szakmai zsűrijének névsora: Prof. Dr. Perner Ferenc, a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika emeritus professzora, a szakmai zsűri elnöke, Prof. Dr. Hajnal Ferenc a Szegedi Tudományegyetem Családorvosi Intézet és Rendelő tanszékvezető egyetemi tanára, Dr. Huszár András, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének tiszteletbeli elnöke, Prof. Dr. Ilyés István, a DE OEC Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék egyetemi tanára, Prof. Dr. Cserni Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Kórház osztályvezető főorvosa, a 2011-es „Év orvosa” pályázat diagnosztika kategóriájának nyertese, Prof. Dr. Schaff Zsuzsa, a Semmelweis Egyetem, II. Pathológiai Intézet igazgató-helyettese, egyetemi tanára, Prof. Dr. Palkó András, a Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, Prof. Dr. Fülesdi Béla, a DE OEC Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszék igazgatója, Prof. Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Prof. Dr. Ertl Tibor, a PTE ÁOK dékán-helyettese, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi tanára, Prof. Dr. Lázár György, a SZTE Sebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, Prof. Dr. Komoly Sámuel, a PTE ÁOK Neurológiai Klinika igazgatója, egyetemi tanára, Prof. Dr. DeChâtel Rudolf, a Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika emeritus professzora, Prof. Dr. Édes István, a DE OEC Kardiológiai Intézet vezetője, egyetemi tanára, Dr. Géczi Lajos, az Országos Onkológiai Intézet főorvosa, Dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány igazgató főorvosa és Dr. Dénes Zoltán, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet orvos igazgatója.

    (www.astellasazorvosokert.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    Egyetlen fecni akár életet is menthet

    Amikor belépünk egy rendelőbe, és elmondjuk a panaszainkat, a „milyen gyógyszereket szed” vagy az „érzékeny-e valamilyen készítményre” mondatok az első kérdések között szoktak szerepelni, amit kezelőorvosunk nekünk szegez. Sajnálatos módon ezen a ponton gyakran megakad a beszélgetés, a hatékony kezelési terv felállítása pedig szertefoszlik.

    Tünetek, amikkel orvoshoz kell fordulni

    Számtalan olyan súlyos vagy nem túl súlyosnak látszó tünettel szembesülhetünk, amelyek megjelenése esetén tanácsos minél hamarabb orvoshoz fordulni. Melyek ezek?

    A gyógyszereken túl - Az orvos figyelmének gyógyító ereje

    Nemrégiben bebizonyosodott, hogy nemcsak a gyógyszerek képesek csökkenteni a betegek fájdalmát, de a bizalomgerjesztő orvosi jelenlét is. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakembere a szakértelem és az empátia jelentőségéről beszélt.

    Az iskolaorvosok több segítséget remélnek a gyermekek érdekében

    A szülők közül sokan nem is tudják, hogy ki a gyermekük iskolai orvosa, hogy mikor rendel és milyen tevékenységet lát el. Szabály szerint minden oktatási intézményben jól látható helyen ki van függesztve az orvos neve, rendelési ideje, és ugyanez vonatkozik a védőnőkre, a pszichológusokra és logopédusokra is. Dr. Poncsák Anikó, iskolaorvossal beszélgettünk mindarról, amit a tanév kezdetén mindenkinek érdemes tudni az iskolaorvosi tevékenységről.

    Júniustól új helyen rendel Dr. Tűű László és orvoscsapata

    Júniustól új helyen rendel Dr. Tűű László és az általa vezetett endokrinológus-, belgyógyász-, nőgyógyász- és andrológus orvoscsapat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA